gladiq Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zauważyłem że zasięg LTE jest dużo słabszy niż w leciwym iphonie 5. Czy moduł lte w Redmi Not3 3 jest tak słaby ? Czy macie może podobne obserwacje ? Czy istnieje opcja aby temu zaradzić ? Może coś mam nie włączonego ? Mam ostatni rom miui pl. XRN 3
makovic Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mówisz o zasięgu czy prędkości transferu w LTE? Na mi4c tego nie zauważyłem ale transfer w Play po LTE jest faktycznie chuyowy. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
gladiq Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 O zasięgu lte, w tych samych okolicznościach iPhone 5 ma zasięg bardzo dobry a Redmi Note 3 nie ma. Oba telefony w sieci Play. XRN 3
krzycz Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 mówisz o ilości kresek czy jakości / szybkśoci połączenia? I o tej samej karcie SIM czy różnych? Jak tej samej, to jakiejś nowszej?
gladiq Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 Nawet nie ilości kresek, na iphonie 5 ze starszą kartą sim mam bardzo dobry zasięg LTE a na Redmi Note 3 z nową kartą sim nie mam zasięgu LTE tylko H+. Oba telefony sprawdzone w tych samych okolicznościach bo obie słuchawki zawsze mam przy sobie. XRN 3
miczkins Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 LTE w Plus GSM - działa, działa szybko.
Tajniak Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jesteś pewien, że ta nowa karta nie ma nałożonego ograniczenia przez operatora do H+? Zmień karty i porównaj, mi LTE chodzi bez zarzutu.
fakeman Opublikowano 23 Stycznia 2016 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Ja miałem tak samo na RN2 jak i RN3, każdy inny telefon łapał LTE w Plusie wszędzie i wszystko dobrze chodziło a Redmi Noty nigdzie praktycznie LTE nie chciały złapać, problemy z zasięgiem nawet na rozmowy były w różnych miejscach co w innych telefonach nie miało miejsca.
gladiq Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2016 Jesteś pewien, że ta nowa karta nie ma nałożonego ograniczenia przez operatora do H+? Zmień karty i porównaj, mi LTE chodzi bez zarzutu. Nie ma ograniczeń, obie karty np. w domu łapią 4g XRN 3 Ja miałem tak samo na RN2 jak i RN3, każdy inny telefon łapał LTE w Plusie wszędzie i wszystko dobrze chodziło a Redmi Noty nigdzie praktycznie LTE nie chciały złapać, problemy z zasięgiem nawet na rozmowy były w różnych miejscach co w innych telefonach nie miało miejsca. Wygląda na to że moduł LTE w RN3 jest bardzo słaby. XRN 3
vito100 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Najlepiej wsadzić ta sama kartę do jednego, a potem do drugiego telefonu i sprawdzić speedtestem transfery. Będziesz miał odpowiedź. Kreseczkami nie ma co się sugerować... A potem podziel się obserwacją.
fakeman Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Miałem tak, że kiedy w Lumii LTE chodziło pełną parą, w Xiaomi strony ledwo co się ładowały na E+ czy tam innej śmiesznej prędkość, to nie kwestia 1mb w te czy w te stronę. No ale w RN3 Pro wraz ze Snapem na przyjść nowy moduł LTE wiec nadzieja w nim.
tpawel Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Modul modulem, ale zapewne w lumii nie miales metalowej obudowy Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
fakeman Opublikowano 25 Stycznia 2016 Opublikowano 25 Stycznia 2016 RN2 nie ma metalowej obudowy i było dokładnie tak samo.
Rekomendowane odpowiedzi