quad4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Witam, zakupiłem przedmioty na łączną wartość 319 USD na zadeklarowanej wartości jest 100 USD Dzis otrzymałem telefon z urzedu, ze spodziewaja się paczki i prosze o wyslanie skanow przelewu oraz aukcji na mail w celu obliczenia CŁA. Co zrobic? Wyslac im skany ze zaplacilem 319 USD ? Jak wytlumaczyc wartosc paczki 100 USD ? Czy moze nic im nie przesylac a paczka i tak trafi do mnie z naliczonym cłem na wartość 100 USD ?: )
Winiu89 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Musisz im przesłać dowód zapłaty oraz screen z zamówienia. Wartością na paczce się nie przejmuj oni na to nie zwracają uwagi liczy się zamówienie i dowód zapłaty. Jak dzwonili to na pewno paczkę zatrzymają albo poczekasz na list polecony albo załatwisz to szybciej już teraz wysyłając in dokumenty. Wysłane z mojego Mi-4c 1
Gravis Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Pytanie czym to leci? Kurier czy zwykła poczta?
quad4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 jest to DHL. Rozumiem, ze nie wezma pod uwage zadeklarowanej wartosci i nie bede mial z tego tytulu jakis konsekwencji ?
Winiu89 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Jak dhl to czasem liczą z tego co jest na paczce napisane ale jak dzwonili to chyba musisz in dokumenty jednak przesłać. Tym co jest na paczce napisane to ty się nie przejmuj ty tego nie napisałeś Wysłane z mojego Mi-4c 1
quad4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Aha ok, czyli rozumiem ze jest to loteria. Gdyby nie prosili o potwierdzenie zaplaty to naliczyli by odrazu clo od wartosci 100 USD ? Natomiast wylosowali moja paczke i bede musial uiscic oplaty zgodnie z kwota jaka zaplacilem? Prosze jeszcze o informacje co dokladnie mam im wyslac jako skan z aukcji. Czy taki skan bedzie OK ?
Winiu89 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Z DHL to zależy gdzie mieszkasz chyba bo niektóre regiony naliczają vat bezpośrednio z deklaracji a tutaj jak widzisz chcą dokumentów. Na screenie musi być nazwa przedmiotu numer paczki i kwota więc musisz trochę wyżej go zrobić żeby przedmiot był widoczny. Wysłane z mojego Mi-4c 1
quad4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Slicznie Ci dziekuje za natychmiastowa odpowiedz ! Pozdrawiam
hhunter22 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Mi telefon przyszedł jako Power bank 30$ dhlem. Nie było vatu Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi