naless Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Witam, Od samego początku mam problem z zasięgiem w RM2 16GB zakupionym na allegro. Tak na starym jak i najnowszym sofcie od MIUI. Mam SIM1 t-mobile i SIM2 orange. Gubi zasięg to jedna, to druga, czasem obie na raz. Miszekam w Olsztynie. Centrum miasta. W pracy jako kierowca mam jeszcze dwa tablety ze sobą, jeden w play, drugi w orange. Oba mają full zasięg, a moja kom jak zwykle coś jej dolega. Bywa też że obie sim mają pełen zasięg, ale bardzo rzadko... Ktoś poratuje radą?
d3tr0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Wipe robiony był itd. ? Czy tylko aktualizacja romu z pliku .zip ?
naless Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ogółem jestem kompletnym laikiem w tym temacie, miałem trochę problemów z aktualizacją, dlatego przed wgraniem nowszego softa było dużo wipe'ów. Pewnie jak teraz zrobię kolejny to wyjdzie na to samo. Nie wgrywałem tylko romów itp. Nie wiem czy słać na reklamacje czy może samemu coś tu zrobić? Na gwarancji potrzymają z miesiąc i oddadzą nietknięty znając moje szczęście. W tym momencie nie moge polegać na fonie, bo gubi zasięg bez żadnej przyczyny, w różnych odstępach, na jednej sim, na obu, w różnych slotach.
d3tr0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ale robiłeś wipe czy ustawienia fabryczne bo dużo ludzi to myli a to nie jedno i to samo. Jeśli jednak robiłeś z twrp to pozostaje miflash, jak to nie pomoże to serwis.
naless Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Robiłem kilka razy wipe all z pozycji "mi coś" (a'la bios gdzie nawiguje sie klawiszami power/vol+-) a pożniej wgrałem nowego softa. Kolejny wipe skasuje mi nowe miui? A na czym polega sprawa z miflash? Dzięki za zainteresowanie.
d3tr0 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 No to mi recovery robiłeś tylko to pic trochę, twrp to bardziej rozbudowane mi recovery z zaawansowanym wipe, opcja backupu i inne rzeczy. Miflash to całkowite przywrócenie telefonu do ustawień fabrycznych, najdokładniejsze opcja. Takie wipe jak robisz skasuje ci dane co masz w telefonie samo miui zostaje, takie jakby ustawienia fabryczne. Tobie potrzebne jest pełniejsze wipe cache, dalvik cache a do tego musiał byś mieć twrp wgrane.
Rekomendowane odpowiedzi