Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Mam wielki problem. Wykonałem wszystko zgodnie z instrukcją: http://satnet.com.pl/download/instrukcja.pdf  .

Wszystko zrobiłem poprawnie, ostatni punkt również. Niestety teraz mój RN3 zatrzymuje się na logu ładowania systemy miui(ten z tymi trzema kropeczkami przy uruchumieniu systemu). Telefon mogę ładować oraz włączać ale tylko do tego stanu. 

Prosze was o pomoc co mogę zrobić aby naprawić system,albo zeby się włączył ?

Dziękuje z góry za pomoc

Edytowane przez robrexx
Opublikowano

Pewnie przez brak wsparcia telefonu przez aplikację.

Supported device: Xiaomi 1/1S/2/2S/2A/3/4/4i/Note/Pad, Redmi 1/1S/Note/2

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie jestem pewien czy z Mi Flash nie będzie podobnie.

Swoją drogą, zacząłeś robić flash... po co? Telefony z XFS są "czyste" pod względem softu. Żadnych "wynalazków". Wystarczy zainstalować MIUI Polska i zrobić reset telefonu, czy to z pozycji systemu, czy z pozycji recovery.

A nie było to przypadkiem tak, że odłączałeś telefon od komputera w trakcie operacji, bo np. aplikacja "zamarzła", nie było widać postępów flash?

• Like 1
Opublikowano

Rozpakowałeś plik flash? Poza tym, po rozpakowaniu wrzuć go wprost na dysk, obok folderów systemowych, takich jak "Windows" czy "Program files". Wtedy spróbuj uruchomić MiFlash.

Jak rozumiem, do trybu Fastboot możesz telefon uruchomić?

• Like 1
Opublikowano

Dobra. Po linku adresacji pliku widzę o co może chodzić. W folderze "hennessy..." masz kolejny folder "hennessy...".

Przenieś najpierw to co masz na dysku C: na pulpit. Potem otwórz ten folder i to co w środku przekopiuj na dysk C:\

W folderze powinieneś mieć takie pliki jak na poniższym zrzucie:

569fe80213bc5_Beztytuu.thumb.png.4070cf0

Oczywiście zamiast "virgo" - "hennessy".

• Like 1
Opublikowano

Ech. Znów po adresacji widzę, że to nie to.

Telefon musi być w trybie Fastboot.

Wskaż przyciskiem "Browse" folder "Images" i kliknij "OK". Wówczas w pasku adresu Mi Flash musisz mieć nazwę folderu z końcówką "\mages".

Potem ponownie naciśnij "Browse", potem "Advanced" i w oknie które się pojawi wybierz "Browse" przy linii "FastBoot Script". W oknie, które się wyświetli, zaznacz "flash_all" i kliknij "Otwórz". Okno "Advanced" zamknij krzyżykiem. Zaznacz na dolnym pasku "Flash all" (kropka) i wówczas naciśnij "Flash".

Uprzedzając ewentualne pytania - Wybierasz "flash_all", bo i tak nie masz żadnych danych w telefonie. Niech Mi Flash wyczyści pamięć całkowicie.

Opublikowano
17 godzin temu, mrosi napisał:

Nie jestem pewien czy z Mi Flash nie będzie podobnie.

Swoją drogą, zacząłeś robić flash... po co? Telefony z XFS są "czyste" pod względem softu. Żadnych "wynalazków". Wystarczy zainstalować MIUI Polska i zrobić reset telefonu, czy to z pozycji systemu, czy z pozycji recovery.

A nie było to przypadkiem tak, że odłączałeś telefon od komputera w trakcie operacji, bo np. aplikacja "zamarzła", nie było widać postępów flash?

Napisałeś, że mogę zainstalować MIUI POLSKA i zrobić reset telefonu z pozycji systemu albo recovery. Mogę to zrobić bez odblokowanego bootloadera? Bo wieele problem z tym jest...

Jeżeli jest jakiś sposób na wgranie MIUI Polska to bede wdzieczny, posiadam aktualnie MIUI STABLE 7.0.22 

Opublikowano
4 godziny temu, robrexx napisał:

Napisałeś, że mogę zainstalować MIUI POLSKA i zrobić reset telefonu z pozycji systemu albo recovery. Mogę to zrobić bez odblokowanego bootloadera? Bo wieele problem z tym jest...

Jeżeli jest jakiś sposób na wgranie MIUI Polska to bede wdzieczny, posiadam aktualnie MIUI STABLE 7.0.22 

Jak rozumiem, udało Ci się zrobić flash i telefon ożył?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...