Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od wczoraj jestem posiadaczem tego modelu ale zauważył em jeden błąd. Nie mogę wysyłać ani odbierać sms'ów, połączenia normalnie działają. Ktoś wie jak to naprawić?

Opublikowano

I jesteś pewnie posiadaczem chińskiego i zaśmieconego romu na pokładzie. Na żadnym MIUI Polska ani Xiaomi.eu nie miałem problemów że muszę coś ustawiać jak wgram nowy rom, wszystko się znajduje z automatu. Proponuje zmianę romu bo pewnie odpowiedź będzie twierdząca że to jakiś chińczyk ze spolszczeniem. Jak nie chcesz zmieniać sprawdź numery centrum SMS opcje aplikacji/sms/zaawansowane/centrum wiadomości

• Like 1
Opublikowano

Jest na to modyfikacja, na forum jest temat. Prostym sposobem nie ma musisz klawiature. Programu innego do SMS nie polecam będziesz miał problem skolei z dual sim albo mms.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli chodzi o inny program i usuwanie ogonków oraz obsługę dwóch kart sim to polecam Chomp sms. Z MMSami też nie ma problemu.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Problem nadal nie zniknął po ponownym wgraniu na czysto MIUIPolska, nie wiem co może być tego przyczyną. Jest to sieć Play, sms'y od innych odbieram, ale nie moge odesłać, to samo jest z połączeniami, mogę odbierać, a gdy próbuje zadzwonić to dostaje komunikat: "brak wystarczającej ilości środków na koncie". Dodam, że to sie dzieję tylko na Xiaomim, na innych telefonach chodzi normalnie.

Edit// Oczywiście na koncie są pieniądze.

Edytowane przez Arekzwol
Opublikowano

U mnie np co jakiś czas kasuje się numer centrum SMS, wpisuję go ponownie i wszystko zaczyna śmigać normalnie...

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

a wyswietla Ci sie komunikat, żeby zarejestrować karte sim? miałem to samo, zmieniłem jezyk na angielski, zarejestrowało karte, zjadło z konta 50 gr ale działa tak jak powinno

Opublikowano (edytowane)

Wgrałem w pełni od nowa, jeśli dzisiaj się nie uda tego naprawić to jutro jadę do sprzedawcy o zwrot pieniędzy albo wymianę sprzętu.

Karta jest na 100% sprawna bo sprawdzalem  w innych telefonach

Edytowane przez Arekzwol
Opublikowano
55 minut temu, Arekzwol napisał:

Wgrałem w pełni od nowa, jeśli dzisiaj się nie uda tego naprawić to jutro jadę do sprzedawcy o zwrot pieniędzy albo wymianę sprzętu.

Karta jest na 100% sprawna bo sprawdzalem  w innych telefonach

A zdradź jakim sposobem wgrywałeś ? to naprawdę dość ważne bo może masz jakieś śmieci chińskie które oni dogrywają i jak wgrałeś MIUI Polska na tamten rom to nie znaczy że ich się pozbyłeś, tylko wyczyszczenie cache, dalvik cache, system, data daje jaką taką pewność że masz czysto. Miflash daje większą pewność ale tamto z TWRP wystarczy. Powiedz jakim sposobem wgrywałeś swój rom, przez aktualizacje?

Opublikowano

Wgrywalem tak jak jest opisane tutaj na stronie, nie przez aktualizacje, obawiam się że to przez wadliwy sprzęt, jutro się dodzwonić do sprzedawcy. Chyba, że istnieje jeszcze jakiś sposób.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...