Mateusz Nowakowski Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Hej jak probuje zainstalowac przez twrp rom miui polska to dostaje blad This package is for "hennesy" devices; this is a "hermes". Moze ktos wyjasnic o co chodzi, mam odblokowany bootloader i zainstalowany oficjalny chinski rom deweloperski z update`a z oficjalnego.
slother Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Też tak miałem, ale sflashowałem inne twrp i dzialalo normalnie. Nie jestem pewien czy omyłkowo pobrałem i wgrałem twrp dla rn2(hermes) czy to po prostu jakiś błąd. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez slother
maelo77 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 No widzę, że nie tylko ja mam taki problem. A TRWP wgrywałem wg tego opisu; http://www.xiaomidevice.com/blog/xiaomi-redmi-note-3-install-twrp-recovery-tutorial/
Acid Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 A instrukcję instalacji MIUI na MIUIPolska.pl w dziale Pobierz MIUI (2016) wcięło? Po kiego idziesz w Google skoro dajemy Ci na tacy instrukcję? Tam masz dobre recovery. Wysłano z Mi4c
maelo77 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 W moim przypadku zasugerowałem się opisem z linku podanego przez jednego z kolegów. Ale już wszystko naprawione podmieniłem twrp na właściwe
woland85 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 38 minut temu, Acid napisał: A instrukcję instalacji MIUI na MIUIPolska.pl w dziale Pobierz MIUI (2016) wcięło? Po kiego idziesz w Google skoro dajemy Ci na tacy instrukcję? Tam masz dobre recovery. Wysłano z Mi4c Poradnik jest niestety trochę ukryty na stronie, więc nie na tacy. Wchodzimy na główną stronę, dalej do "pobierz MIUI" i mamy listę telefonów i linki do romów, po prawej mamy skróconą listę i linki do dwóch poradników: dla Xiaomi MI2, MI3, MI4, 1S/Note/Note LTE i drugi dla MiPad. Na samej górze jest informacja, aby zajrzeć do działu FAQ. Klikając na FAQ przenosi nas do listy pytań i odpowiedzi, a klikając na rozwijane Menu i przechodząc do działu "Instalacja MIUI" przenosi nas do... instrukcji dla Xiaomi MI2, MI3, MI4, 1S/Note/Note LTE. Jedyny sposób, aby z tego miejsca dostać się do właściwej instrukcji, to znaleźć kategorię "poradniki" w nagłówku pod tytułem i wtedy wybrać instalację MIUI 2016, co powiedzmy sobie szczerze, intuicyjne nie jest. Można też dostać się do instrukcji klikając na Aktualności, ale to przeczy poradzie w dziale "pobierz MIUI", która odsyła nas do FAQ. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że odnośnik instalacja MIUI 2016 jest w wysuwanym menu "Pobierz MIUI", a jak ktoś rzuci okiem na to menu i widzi, że niżej jest archiwum a potem stare wersje MIUI, to wzrokiem na sam dół już nie schodzi i o tym zapomina, a odnośnika do poradników szuka w FAQ. Krótko mówiąc, dodaj Acid w jakimś widocznym miejscu odnośnik do kategorii "Poradniki", najlepiej przenieś je do menu FAQ, bo na stronie pobierania romów mamy informacje, aby tam szukać instrukcji.
krzycz Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 @woland85, ale przecież jak na stronie głównej najedzie się myszką na "pobierz MIUI", to rozwija sie menu z opcjami do pobrania i linkami do poradników...
woland85 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Doczytałeś do końca? Wiem, że tam jest, ale poradnika zaczynasz szukać po pobraniu ROMu, a pobierając masz do góry informację, że... i od początku. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez woland85
krzycz Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) i w FAQ też jest: UWAGA:Modele z 2015 i 2016 (Android 5 i Android 6) posiadają instrukcje tu lub tu. Edit: Ale fakt, tam nie ma podlinkowanej wersji 2016 Edytowane 18 Stycznia 2016 przez krzycz
Rekomendowane odpowiedzi