Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej jak probuje zainstalowac przez twrp rom miui polska to dostaje blad

This package is for "hennesy" devices; this is a "hermes".

Moze ktos wyjasnic o co chodzi, mam odblokowany bootloader i zainstalowany oficjalny chinski rom deweloperski z update`a z oficjalnego.

Opublikowano (edytowane)

Też tak miałem, ale sflashowałem inne twrp i dzialalo normalnie.
Nie jestem pewien czy omyłkowo pobrałem i wgrałem twrp dla rn2(hermes) czy to po prostu jakiś błąd.

Edytowane przez slother
Opublikowano

A instrukcję instalacji MIUI na MIUIPolska.pl w dziale Pobierz MIUI (2016) wcięło? Po kiego idziesz w Google skoro dajemy Ci na tacy instrukcję? Tam masz dobre recovery.

Wysłano z Mi4c

Opublikowano

W moim przypadku zasugerowałem się opisem z linku podanego przez jednego z kolegów.

Ale już wszystko naprawione podmieniłem twrp na właściwe

Opublikowano
38 minut temu, Acid napisał:

A instrukcję instalacji MIUI na MIUIPolska.pl w dziale Pobierz MIUI (2016) wcięło? Po kiego idziesz w Google skoro dajemy Ci na tacy instrukcję? Tam masz dobre recovery.

Wysłano z Mi4c

Poradnik jest niestety trochę ukryty na stronie, więc nie na tacy. Wchodzimy na główną stronę, dalej do "pobierz MIUI" i mamy listę telefonów i linki do romów, po prawej mamy skróconą listę i linki do dwóch poradników: dla Xiaomi MI2, MI3, MI4, 1S/Note/Note LTE i drugi dla MiPad. Na samej górze jest informacja, aby zajrzeć do działu FAQ. Klikając na FAQ przenosi nas do listy pytań i odpowiedzi, a klikając na rozwijane Menu i przechodząc do działu "Instalacja MIUI" przenosi nas do... instrukcji dla Xiaomi MI2, MI3, MI4, 1S/Note/Note LTE. Jedyny sposób, aby z tego miejsca dostać się do właściwej instrukcji, to znaleźć kategorię "poradniki" w nagłówku pod tytułem i wtedy wybrać instalację MIUI 2016, co powiedzmy sobie szczerze, intuicyjne nie jest. Można też dostać się do instrukcji klikając na Aktualności, ale to przeczy poradzie w dziale "pobierz MIUI", która odsyła nas do FAQ. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że odnośnik instalacja MIUI 2016 jest w wysuwanym menu "Pobierz MIUI", a jak ktoś rzuci okiem na to menu i widzi, że niżej jest archiwum a potem stare wersje MIUI, to wzrokiem na sam dół już nie schodzi i o tym zapomina, a odnośnika do poradników szuka w FAQ.
Krótko mówiąc, dodaj Acid w jakimś widocznym miejscu odnośnik do kategorii "Poradniki", najlepiej przenieś je do menu FAQ, bo na stronie pobierania romów mamy informacje, aby tam szukać instrukcji.

Opublikowano

@woland85, ale przecież jak na stronie głównej najedzie się myszką na "pobierz MIUI", to rozwija sie menu z opcjami do pobrania i linkami do poradników...

Opublikowano (edytowane)

Doczytałeś do końca? Wiem, że tam jest, ale poradnika zaczynasz szukać po pobraniu ROMu, a pobierając masz do góry informację, że... i od początku.

Edytowane przez woland85
Opublikowano (edytowane)

i w FAQ też jest:

UWAGA:
Modele z 2015 i 2016 (Android 5 i Android 6) posiadają instrukcje tu lub tu.

Edit: Ale fakt, tam nie ma podlinkowanej wersji 2016 :)

Edytowane przez krzycz
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...