Skocz do zawartości
  • 0

RedmiNote 3 ( kilka pytań )

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

chciałem zadać kilka pytań bardziej doświadczonym kolegą ( ew. koleżanką ) 

Pytania : 

1. Zastanawiam się nad kupnem Note 3 widziałem, że aktualnie dostępne są opcje 16/2 i 32/3 
wybrałem napewno 32/3 na stronie ibuygou do kupienia jest za 219,90 z codem jest to 200 usd 
widziałem też, że doostępny jest w trybie pre-order " lepsza " wersja 32/3 z lepszym procesorem i aparatem
Który wybrać cena róznicy to 30 usd ( uwzględniając kupon to 50 usd róznicy ) 
2. Kiedy dostępna będzie lepsza wersja ( narazie jest pre-order)
3. Rozumiem, że ibuygou nie wgra mi MuiPolska ( tak przypuszczam ) 
4. Czy przy wgrywaniu MuiPolska można uceglić fonik
5. Czy ew. jest ktoś kto by się tego podjął w Krakowie
6. Czy jest sens dopłacać 30/50 usd za lepszą konfigurację
7. Czy na ibuygou wykupując ubezp ( 5% ) chroni mnie to od cła i VAT ? 
8.  Jest to Fonik prod. Chinskiej więc jeszcze chciałem zapytać o dostosowanie do Euro ( co będzie potrzebne np. przejściówka na euro gniazdko przejściówka na USB )
9. Co dokupić do fonika ( z ibuygou ) ( np. szkło hartowane, powerbank [ jak tak to który ], case ) 

Edytowane przez swistak

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Ad 6, jeszcze nie ma żadnych recenzji więc nie wiadomo jak się będzie zachowywał z tym lepszym prockiem. Aparat ma więcej mpx ale z tego samego powodu co powyżej nie wiadomo czy będzie robił lepsze zdjęcia niż zwykły rn3

Ad3. Nie wgra bo jest zablokowany bootloader.

wysłane z RN2

• 0
Opublikowano

Aby wgrać miui polska trzeba najpierw zdjąć blokadę. Tak możesz sobie uceglić fona. 1. I 6. Ja bym dopłacił do snapa. Jest sens dopłacać chyba że skoda ci kasy. 7. Tak chroni. Tzn jak dostaniesz vat to oni ci go zwrócą. 8. Może być potrzebna przejściówki w zależności gdzie kupijesz. Nie którzy sprzedawcy dodają ją do fona. 9. Jak tam wolisz. Ja bym kupił szkło hartowanie i silikon.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Co do pytanie o dostępność nowego " lepszego " note 3  na stronie sklepu jest coś takiego 

preordernotice.jpg

Więc z tego co rozumiem od momentu zaksięgowania  płatności 6-10 dni wyślą + czas na dotarcie do mnie przedmiotu 3 -6 dni   czyli max 16 dni będzie u mnie fonik tak ? 

Jestem w sumie zielony w te chińskie klocki dlatego pytam :) 

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, swistak napisał:

Witam, 

chciałem zadać kilka pytań bardziej doświadczonym kolegą ( ew. koleżanką ) 

Pytania : 

1. Zastanawiam się nad kupnem Note 3 widziałem, że aktualnie dostępne są opcje 16/2 i 32/3 
wybrałem napewno 32/3 na stronie ibuygou do kupienia jest za 219,90 z codem jest to 200 usd 
widziałem też, że doostępny jest w trybie pre-order " lepsza " wersja 32/3 z lepszym procesorem i aparatem
Który wybrać cena róznicy to 30 usd ( uwzględniając kupon to 50 usd róznicy ) 
2. Kiedy dostępna będzie lepsza wersja ( narazie jest pre-order)
3. Rozumiem, że ibuygou nie wgra mi MuiPolska ( tak przypuszczam ) 
4. Czy przy wgrywaniu MuiPolska można uceglić fonik
5. Czy ew. jest ktoś kto by się tego podjął w Krakowie
6. Czy jest sens dopłacać 30/50 usd za lepszą konfigurację
7. Czy na ibuygou wykupując ubezp ( 5% ) chroni mnie to od cła i VAT ? 
8.  Jest to Fonik prod. Chinskiej więc jeszcze chciałem zapytać o dostosowanie do Euro ( co będzie potrzebne np. przejściówka na euro gniazdko przejściówka na USB )
9. Co dokupić do fonika ( z ibuygou ) ( np. szkło hartowane, powerbank [ jak tak to który ], case ) 

1. Decyzja należy do Ciebie, MTK vs Snap, mimo wszystko, bardziej ufam Snapowi...

2. Premiera była 14.01.2016.

3. Nie wgra, bo trzeba zdjąć bootloader, musisz to zrobić sam.

4. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem :o

6. Jak w pkt. 1. Wszystko zależy od Ciebie.

7. Chroni? Nie. Zabezpiecza? Tak. W razie gdy dostaniesz VAT, musisz go normalnie zapłacić, ale gdy wyślesz wszystkie niezbędne papiery do IBG, oni zwrócą Ci kwotę VAT.

8. Zaopatrz się w zwykłą przejściówkę z US/CN na UE, to kosztuje 2-3zł.

9. Szkiełko możesz sobie wziąć, co do case etc, Twój wybór. Powerbank, wydaje mi się, że potrzebny nie będzie, przynajmniej nie teraz :P.

• 0
Opublikowano

Super extra Panie kolego :) wzorowa odpowiedź, teraz się dopytam tylko jeszcze o szkiełko i plecki jakie z ww. servisu polecacie + pytanko o poprawność mojego rozumowania z postu wyżej apropo maksymalnego czasu dostawy :) dodatkowo chciałem zapytać o ten bootloader czy jego odblokowanie jest możliwe w tym modelu  note 3 pro ( ten z dragonem ) czy soft w tym note 3 będzie się różnił od tego starego. 

• 0
Opublikowano
23 minuty temu, swistak napisał:

Super extra Panie kolego :) wzorowa odpowiedź, teraz się dopytam tylko jeszcze o szkiełko i plecki jakie z ww. servisu polecacie + pytanko o poprawność mojego rozumowania z postu wyżej apropo maksymalnego czasu dostawy :) dodatkowo chciałem zapytać o ten bootloader czy jego odblokowanie jest możliwe w tym modelu  note 3 pro ( ten z dragonem ) czy soft w tym note 3 będzie się różnił od tego starego. 

co do czasu, radze uzbroić się w cierpliwość, na 100% jest kolejka na ten model i wysyłka może trwać nawet 20dni. Co do szkła... Bierz Nillkina. Co do softu, na stronie miui nie ma nic nowego, więc być może będzie ten sam, ale tutaj nic nie obiecuje. Bootloader będzie pewnie do odblokowania tak samo jak na MTK.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...