korzen1818 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam, mam problem z regulacją głośności na głośniku bluetooth - nie mogę sterować głośnością głośnika z poziomu telefonu. Na miuipolska każde urządzenie ma niezależną kontrolę głośności, na chińskim romie głośność głośnika odpowiada głośności na telefonie. Przypuszczam że jest to związane z większą ilością stopni głośności na romie polskim ale chyba nie dam rady zmienić tego samemu (po podmianie pliku android.policy.jar rom się posypał). Bardzo bym się ucieszył gdyby ktoś pomógł mi rozwiązać ten problem, ponieważ doprowadza mnie to do szefskiej pasji... Wymiana na chiński rom raczej nie wchodzi w grę
ZduneX25 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Mi działa normalnie na MIUIPoska
korzen1818 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2016 A jaki masz głośnik? Mój JBL Pulse 2 Chodzi mi o to że na chińskim jeżeli dałem powiedzmy na głośniku do połowy i telefonem zgłaszałem do końca to i na głośniku zgłaszało się do końca. A na miuipolska jeżeli na głośniku dam do połowy a na telefonie na maksa to na głośniku dalej będzie połowa, i jeżeli chcę maksymalnie zgłosić to i tak muszę na głośniku zgłaszać do końca (bo mimo zgłaśniania na telefonie głośność na głośniku pozostała w połowie). Niedawno sprzedałem głośnik od Xiaomi ale pamiętam że było to samo. Myślałem wtedy że to wina głośnika ale chyba jednak chodzi o rom.
ZduneX25 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Mam ten od xiaomi, ten czarny, nie no mam tak, że jak głośnik jest do połowy to telefon nie przebije tej głośności, mam głośnik na maxa i obniżam telefonem jak mam pod ręką, a jak nie to głośnikiem, potem przed wyłączeniem wracam na max.
Rekomendowane odpowiedzi