Skocz do zawartości
  • 0

Ukrycie treści powiadomień na ekranie blokady

Pytanie

Opublikowano

Witam czy jest możliwość ukrycia treści powiadomień na ekranie blokady? Obecnie w miui jak mamy włączone powiadomienia wyglądają one tak jak na pierwszym zdjęciu, czyli z jakiej aplikacji i treść. Jak się wyłączy powiadomienia to nie pokazują się wcale . A czy jest możliwość zrobienia tak jak ma to miejsce w Androidzie L? To znaczy, że wyskakuje powiadomienie z jakieś powiadomienie, ale jego treść jest ukryta ( drugie zdjęcie, prawa strona)

maxresdefault.jpg

lollipop_ekranblokady.jpg

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
8 godzin temu, skubi07 napisał:

Ta opcja działa niestety w przypadku sms, z innymi apkami tak nie zrobisz.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Właśnie szkoda, że można tak tylko zrobić w przypadku sms 

• 0
Opublikowano

A ja mam inne pytanie.

Na ekranie blokady nie mam wyswietlanych powiadomien w ogole. Pomimo, ze w ustawieniach taka opcje wybieram. To samo tyczy sie ekranu po odblokowaniu telefonu.

Czy ma to zwiazek z aktualnie uzywanym motywem?

Powieadomienia mam wyswietlane dopiero po odblokowaniu telefonu i po rozwinieciu gornej belki w dół.

Kolejna kwestia dymki czatu messenger. Ustawienia aplikacji -> zezwalaj na pop-upy.

Gdy aplikacja jest wyciszona po nadejsciu wiadomosci dymek sie pojawia. Po jego usunieciu (dymku) przez przesuniecie w dol i po nadejsciu nowej wiadomosci od tej samej osoby - dymek juz sie niestety nie pojawia. Trzeba zamknac aplikacje calkowicie wowczas znow dzialaja "na chwile"

Jakies sugestie?

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie chcę zakładać nowego wątku, bo szukając odpowiedzi trafiłem na ten wątek.

Chodzi mi o pokazywanie podglądu (tytuł wiadomości) powiadomienia na ekranie blokady z gmaila. W tej chwili pokazuje się tylko obok ikonki gmaila "1 nowa wiadomość" i godzina przyjścia. Przekopałem wszystkie opcje i nie wiem jak to włączyć.

Telefon to mi4c z softem 7.2.9

Edytowane przez negatywny
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...