Frty Posted January 11, 2016 Share Posted January 11, 2016 (edited) Zapis możliwy z zainstalowanym xposed i modułem obb on SD. Format karty sd do systemu plików ext4 Pobieramy program https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.xmister.hermestool Dajemy roota, autostart *Robimy backup sd na pc Odpalmy apkę wchodzimy w others format to ext4 Następnie mount ext4 on boot I jest czysta karta z ext 4. Jeśli chcemy przenieść apk na sd polecam darmowe apps2sd Windows (7) widzi kartę, da się kopiować >4gb Edited March 5, 2016 by Frty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 11, 2016 Author Share Posted January 11, 2016 Przed chwilą, Lamcza napisał: windows widzi ext4 ? Widzi generic format przez sterowniki raczej. Nie wiem jak przenieść apki na sd. Woła o drugą partycje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 11, 2016 Author Share Posted January 11, 2016 2 minuty temu, Lamcza napisał: polecam zrobic 2 partycje na karcie jedna w formacie ext4 np. mini tool partition wizzard free a drufga zostawic normalna a do przenoszenia uzywac aplikacji link2sd Gadam z autorem i twierdzi że trzeba ingerować w ramdisc i jest to ogólnie niebezpieczne aby móc instalować na sd. Mi osobiście nie brakuje, tylko z ciekawości. Fat32 w 2016 roku to noeporozumienie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 (edited) tak z czystej ciekawości zapytam o sens tej modyfikacji?? czy naprawdę instalujecie ponad 10GB aplikacji na waszych telefonach?? A lamcza dobrze radzi, zrobienie dwóch partycji powoduje że jedna jest EXT4 dla link2sd a druga Fat32 jako normalna karta tylko odpowiednio mniejsza. to link2SD już sobie poradzi że ma zapisywać na ext4, a telefon będzie korzystał z Fat32. tak robiło się parę lat temu jak telefony miały wydzieloną pamięć na aplikacje, tj całe od 500 do 1000 MB. Edited January 13, 2016 by Marcin.M 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 Robiłem to przez aplikacje i nie dało rady. Ja np czesto korzystam z tel do pobierania torrentów albo trzymania filmów. Nie ma prostszego sposobu na format ext4. Minus że trzeba montować. W cyanie już tego nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo-1 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Ja mam taki problem, że zgrywałem wczoraj z PC na kartę SD foldery z muzyką po kilkanaście piosenek w każdym folderze i zaraz po tyt przeniesieniu miałem wszystkie utwory w odtwarzaczu muzyki. Dzisiaj chciałem sobie posłuchać muzy a tam w każdym folderze tylko od 4 do 6 piosenek reszta wyparował. Mieliście taką przypadłość?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 Robiłem to przez aplikacje i nie dało rady. Ja np czesto korzystam z tel do pobierania torrentów albo trzymania filmów. Nie ma prostszego sposobu na format ext4. Minus że trzeba montować. W cyanie już tego nie ma A spróbuj exfat XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 21 minut temu, bobo-1 napisał: Ja mam taki problem, że zgrywałem wczoraj z PC na kartę SD foldery z muzyką po kilkanaście piosenek w każdym folderze i zaraz po tyt przeniesieniu miałem wszystkie utwory w odtwarzaczu muzyki. Dzisiaj chciałem sobie posłuchać muzy a tam w każdym folderze tylko od 4 do 6 piosenek reszta wyparował. Mieliście taką przypadłość?? Tak, zwłaszcza na kartach sformatowanych gdzie indziej niż w tym fonku, w którym miały chodzić - pewnie adresacja (czy jak się tam to tąłatajstwo nazywa) się pokapućkało. Ale to, rzecz jasna, tylko jedna z możliwości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted January 13, 2016 Author Share Posted January 13, 2016 18 minut temu, Marcin.M napisał: A spróbuj exfat XRN2 by Tapatalk Nie ma wsparcia. Tak była sformat. kiedy kupiłem i trzeba było do fat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 No to zostaje Ci ściągać filmy do 4 GB XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobo-1 Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 1 godzinę temu, Marvinka napisał: Tak, zwłaszcza na kartach sformatowanych gdzie indziej niż w tym fonku, w którym miały chodzić - pewnie adresacja (czy jak się tam to tąłatajstwo nazywa) się pokapućkało. Ale to, rzecz jasna, tylko jedna z możliwości. Wywalam cyferki w nazwach utworu (te na początku) zobaczę, czy pomoże. Ale to trochę bezsensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 6 minut temu, bobo-1 napisał: Wywalam cyferki w nazwach utworu (te na początku) zobaczę, czy pomoże. Ale to trochę bezsensu Adresacja, w sensie "dokładne zaadresowanie początku, końca i dostepnego rozmiaru partycji" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 3 minuty temu, Lamcza napisał: grozisz mu ? : o Nie no, skąąąąąąąąąąd... ...ale konsekwencje niezgadzania się z Marvinką są koszmarnie przeraźliwe, sięgające trzeciego pokolenia wstecz i w ogóle koszmar, Carramba, nawet Wiedźmin nie pomoże w uporaniu się z ta klątwą, ło! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 3 minuty temu, Lamcza napisał: Musze się z tobą niezgodzic wiedźmin to doskonale wyszkolony specjalista i na pewno by sobie poradził. ; ) Pffff, Wiedźmin taki hono hono hono tutaj, misiu, a taki d*pa, że sobie z Dżennifer nie dawał rady. Na baby nie ma rady, panie kotu! Łot co. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 3 minuty temu, Lamcza napisał: Jak sobie nie dawal! Kiedy on wlasnie sobie dawal tak dobrze ze az Yennefer zloscil ^^ to ona nie mogla okielznac wiedzmina nawet czary mary i jednorozce nie pomagaly : P Kobiety slaba plec ot co ; ) Propaganda! W dodatku fałszywa! Protest! Bunt! Srebrnym mieczem go po ciemieniu! ...I sformatować mu wszystkie partycje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 4 minuty temu, Lamcza napisał: Własnie o tym mowa! Brak argumentów i juz groźby! Mieczem srebrnym to jeszcze zniosę ale zeby tak komuś po partycjach no to juz przesada... to jest cios pasa poniżej on jest ! <trzaska drzwiami i opuszcza temat> I niech to będzie nauczka, żeby nie zadzierać z Marvinkami! (krzyczy w kierunku zatrzaśniętych drzwi) Barman: kufel ciemnego, novigradzkiego portera, pieczone udko i niech bardowie zagrają coś skocznego (to do barmana) ...choroba, roota odmówił... (to do siebie) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvinka Posted January 13, 2016 Share Posted January 13, 2016 9 minut temu, Lamcza napisał: <wraca po kapelusz rozgląda sie> <spogląda z pogarda> nie masz czego oblewać, nie wygrałaś po prostu nie mam czasu udowadniać ze się myślisz. < tym razem najpierw wychodzi a potem trzaska drzwiami> Pfffffff, gdyby nie to, że Marvinka choruje i wizje ma przesłoniętą oparami Vicksa cytrynowego, oraz miksturami domowej produkcji, byłaby kocia skórka na ogrzewanie stópek i korzonków. Ło! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 Ktoś wie o co tu chodzi? Partycja ext4 15GB zamontowana. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 Tak jak tu wcześniej pisano, trzeba zrobić dodatkowa partycje fat32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Ah. Czyli jednak FAT nie ext. Zobaczymy w weekend Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frty Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 Jedna fat a druga ext na jednej karcie, są poradniki w necie jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 A co ja napisałem? Pół karty mam w FAT a drugie pół w ext. Czyli jestem w punkcie screena... Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 i co jest nie jasne kiedy wszytko masz juz napisane na screenie... Uzywasz opcji link2sd i apka laduje na ext4 partycji a kiedy uzywasz app2sd to apka chce sie przeniesc na fat ale pewnie nie moze bo miui nie wspiera. No wlasnie nie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 No to już jest chyba komplet? Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Ext4 minitoolem. Primary. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 A to może być przyczyną? Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antek Szprycha Posted February 13, 2016 Share Posted February 13, 2016 Użyłem unlockera No ale jak ten to albo przeżyję, albo założę konto bo teraz nie ma jak płacić w sklepie Wysłane z mojego Redmi Note 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts