Marian Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Witam, Mam problem, przyszedł dzisiaj do mnie zamówiony Redmi Note 3 jednak wersja 16GB, a zamawiałem 32GB. Co robić? Otwierać dispute? Sprzedawca proponuje wyrównanie kosztów, jednak chciałbym dostać wersję 32GB. Czy jest możliwość że dośle zamawiany telefon od razu, czy będzie czekał na zwrot tego który mam? Ile to potrwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaunki Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Na Twoim miejscu bym otworzył dispute. Nie raz słyszałem o sytuacji że sprzedawca prosił o nie otwieranie a po czasie zerwał kontakt i lipa. Tam opiszesz sytuację i co wymagasz zwrot kasy czy wymianę. Aby wszystko było czarne na białym. Takie moje zdanie. Co do wysyłki/wymiany nie mam pojęcia jak to wygląda. Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
r0bertt Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Otwieraj spór i nie zgadzaj się na nic co proponuje dostawca, jak tylko zamkniesz sprawę to po $ i po wersji 32 GB... Ja bym szedł w zaparte i zostawił produkt i chciał full refund ale nie wiem czy przejdzie, załóż spór i opisz sytuację + dołącz zdjęcia z telefonu jaki wysłali oraz printscreen z zamówienia jakie złożyłeś. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Za ostro, to nie podróbka żeby dostać full refund bez odsyłki ale można ponegocjować powyżej różnicy w cenie 16/32 wysłano z 1+1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Ja bym odesłał. Bez przesady. Przesyłka kosztuje 20 zł. Jedyny problem to czas. Spróbuj zagadać czy nie wyśle wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts