wondernaut Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Witam wszystkich, Od tygodnia jestem posiadaczem smartfona Xiaoimi Mi4. Spodziewałem się cudów po przesiadce z wysłuzonego Lenovo P770, ale póki co jestem rozczarowany. Smartfon służy mi przede wszystkim do rozmów i odbieranie poczty. Czasami korzystam z internetu. Problemy z połączeniami: Bardzo słaba jakość połączeń. Niezależnie od miejsca, w którym przebywam rozmówcy sygnalizują, że słychać mnie tak, jakbym byłw tunelu. Ledwo, ledwo. Co ciekawe sytuacja poprawia sie po włączeniu głośnika. Fajnie, ale nie zawsze i nie w kazdej sytuacji mogę rozmawiać z włączonym głosnikiem, gdzie każdy będzie słyszał mojego rozmówcę. Po podłączeniu słuchawek z mikrofonem wszystkie rozmowy (przychodzące i wychodzące) są automatycznie rozłączane. I nic nie mogę z tym zrobić :/ Problem z pocztą (gmail): Bardzo wolna synchronizacja. Dostaję powiadomienie o nadejściu nowej wiadmości / x nowych wiadomości. Po kliknięciu na daną wiadomość muszę czekać 20-30 sekund, czasami dlużej, aż jej treść zostanie zassana. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki od osób, które miały podobne problemy i sobie z nimi poradziły. Szczęśliwego nowego roku i udanego Sylwestra, Łukasz
Nezumi Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Jaka wersja MIUI oraz gdzie kupiony.
wondernaut Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Miui 5.4.24 Telefon kupilem na stronie Ibuygou.
Nezumi Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 18 minut temu, wondernaut napisał: Miui 5.4.24 Telefon kupilem na stronie Ibuygou. zapraszam na: miuipolska.pl->Pobierz MIUI->Instalacja 2014 (odnośnik u mnie w sygnaturce)
korc Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) 1. no niestety jakość powalająca nie jest, choć to się zmienia w zależności od wersji romu (były takie, numerów nie pomne, na których było mnie słychać doskonale, i takie na których pytano mnie czy właśnie coś przeżuwam, bo bełkoczę). problem można częściowo obejść wyłączając redukcję szumów w opcjach. 2. problem z rozłączaniem przy słuchawkach z mikrofonem u mnie nie występuje i nigdy nie występował, a korzystam bardzo często - sprawdź na innych słuchawkach. 3. poprzez googlową apkę gmail, pocztę pobiera mi natychmiast a oczekiwanie na otwarcie maila to od 0.5 sekundy do maks 5 sekund w zależności od jakości połączenia z netem. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez korc
wondernaut Opublikowano 31 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2015 Dzięki za porady. Załadowałem aktualizację. Sprawdzę, czy jest różnica.
wojtekmarchewka Opublikowano 31 Grudnia 2015 Opublikowano 31 Grudnia 2015 Miałem problem podobny do Ciebie ,rozmówcy nie wszyscy ,nie zawsze i nie od razu zgłaszali mi że mnie źle słychać,u mnie problemem okazało się to że gdy nie korzystałem z internetu przełączałem sieć na stałe 2G i to okazało się problemem,teraz mam Auto 2G/3G i problem częściowo rozwiązany,Rom 5.11.19
Rekomendowane odpowiedzi