Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Od tygodnia jestem posiadaczem smartfona Xiaoimi Mi4. Spodziewałem się cudów po przesiadce z wysłuzonego Lenovo P770, ale póki co jestem rozczarowany.

Smartfon służy mi przede wszystkim do rozmów i odbieranie poczty. Czasami korzystam z internetu.

Problemy z połączeniami:

1. Bardzo słaba jakość połączeń. Niezależnie od miejsca, w którym przebywam rozmówcy sygnalizują, że słychać mnie tak, jakbym byłw  tunelu. Ledwo, ledwo. Co ciekawe sytuacja poprawia sie po włączeniu głośnika. Fajnie, ale nie zawsze i nie w kazdej sytuacji mogę rozmawiać z włączonym głosnikiem, gdzie każdy będzie słyszał mojego rozmówcę.
  2. Po podłączeniu słuchawek z mikrofonem wszystkie rozmowy (przychodzące i wychodzące) są automatycznie rozłączane. I nic nie mogę z tym zrobić :/

Problem z pocztą (gmail):

1. Bardzo wolna synchronizacja. Dostaję powiadomienie o nadejściu nowej wiadmości / x nowych wiadomości. Po kliknięciu na daną wiadomość muszę czekać 20-30 sekund, czasami dlużej, aż jej treść zostanie zassana.

Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki od osób, które miały podobne problemy i sobie z nimi poradziły.

Szczęśliwego nowego roku i udanego Sylwestra,

Łukasz

Opublikowano
18 minut temu, wondernaut napisał:

Miui 5.4.24

Telefon kupilem na stronie Ibuygou.

zapraszam na: miuipolska.pl->Pobierz MIUI->Instalacja 2014 (odnośnik u mnie w sygnaturce)

Opublikowano (edytowane)

1. no niestety jakość powalająca nie jest, choć to się zmienia w zależności od wersji romu (były takie, numerów nie pomne, na których było mnie słychać doskonale, i takie na których pytano mnie czy właśnie coś przeżuwam, bo bełkoczę). problem można częściowo obejść wyłączając redukcję szumów w opcjach.

2. problem z rozłączaniem przy słuchawkach z mikrofonem u mnie nie występuje i nigdy nie występował, a korzystam bardzo często - sprawdź na innych słuchawkach.

3. poprzez googlową apkę gmail, pocztę pobiera mi natychmiast a oczekiwanie na otwarcie maila to od 0.5 sekundy do maks 5 sekund w zależności od jakości połączenia z netem.

Edytowane przez korc
Opublikowano

Miałem problem podobny do Ciebie ,rozmówcy nie wszyscy ,nie zawsze i nie od razu zgłaszali mi że mnie źle słychać,u mnie problemem okazało się to że gdy nie korzystałem z internetu przełączałem sieć na stałe 2G i to okazało się problemem,teraz mam Auto 2G/3G i problem częściowo rozwiązany,Rom 5.11.19

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...