Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jak już pisałem wcześniej w innym temacie, po zaktualizowaniu MIUI do wersji 7.0.19 ładnie mi łapie fixa (wcześniej nie dało rady), ale...

Dziś jadąc samochodem włączyłem na chwilę nawigację używając dwóch aplikacji: HERE Maps a także Google Maps, przy pierwszym programie (miałem niewielką prędkość) znacznik przesuwał mi się skokowo a także tolerancja błędu była dość duża, przy drugim programie (duża prędkość - droga ekspresowa) nawigacja nie działała już skokowo a także poprawiła się dokładność, ale i za pierwszym razem i za drugim miałem problem z satelitami - na starcia programu całkiem ładnie łapie fixa, ale potrafi go zgubić nawet na cztery kilometry! W mieście to już byłoby niedopuszczalne...

Niebo było zachmurzone, ale bez tragedii.

Też tak macie?

Może się coś poprawi przy kolejnej aktualizacji? Skoro naprawili łapanie fixa to i z tym coś dadzą radę poprawić, czy może nie jest to wina softu?

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano (edytowane)

Póki MIUI Polska nie wyjdzie chciałem się powstrzymać ze zmianą romu, zwłaszcza, że z tego jestem zadowolony, ale jest nadzieja, że to sprawa softu ;)

W takim razie potestuję jeszcze tą nawigację, zobaczymy jak będzie się spisywać.

Dzięki ;)

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano
2 minuty temu, Tajniak napisał:

Póki MIUI Polska nie wyjdzie chciałem się powstrzymać ze zmianą romu, zwłaszcza, że z tego jestem zadowolony, ale jest nadzieja, że to sprawa softu ;)

W takim razie potestuję jeszcze tą nawigację, zobaczymy jak będzie się spisywać. W środę jadę do Wrocławia, oby tam mi się nie zgubiła ;D

A jaki soft masz aktualnie ?

Opublikowano

Soft widzę że masz najnowszy więc nie pozostaje nic innego jak poczekać na odblokowanie bootloadera i wtedy próbować.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na sofcie 7.1.6.0. GPS działa mi lepiej niż w Lumii 920 i SGS 4 mini.

Fix po kilku, kilkunastu sekundach, tak około 10m dokładność, po kilkudziesięciu dokładoność 3m.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...