Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zastanawiający objaw czyszczenia plików z karty SD. Wrzuciłem tam sobie katalog DOWNLOAD do niego katalog GAMES i do niego pliki .APK gier które będę instalował sobie w miarę potrzeb. Zainstalowałem jedną z nich i CM spytał czy ma usunąć już zainstalowany instalator. Odpowiedziałem NIE i uważałem sprawę za zakończona. Dziś sprawdzam zawartość katalogu GAMES a w nim pusto. I to samo dotyczy katalogu w którym miałem przechowywane pliki zarówno instalatora jak i motywów do NEXT Launchera, wszystko znikło. A co ciekawe w głównym katalogu DOWNLOAD mam plik .GIF który jest i nie został usunięty. Czyżby system wywalał tylko zawartość wewnętrznych katalogów? MIUI Polska 5.12.17.

Opublikowano
1 minutę temu, d3tr0 napisał:

a jakiś antywirus ? może zainfekowane crackowane apk i je wywalił ?

Antywirus dostarczany przez CM, pliki .APK nie sa crackowane. Chociażby pliki motywów do launchera, to są pliki do bezpłatnych skórek i w zasadzie dostępne są w sklepie googla. Instaluję teraz MIUI 5.12.24 i zobacze czy jest ten sam objaw.

Opublikowano
Dnia 26/12/2015o09:09, Wiskoler napisał:

Antywirus dostarczany przez CM, pliki .APK nie sa crackowane. Chociażby pliki motywów do launchera, to są pliki do bezpłatnych skórek i w zasadzie dostępne są w sklepie googla. Instaluję teraz MIUI 5.12.24 i zobacze czy jest ten sam objaw.

Po instalacji nowego MIUI problem rozwiązał się sam, ale przyczyną może być AV instalowany razem z MIUI. Otóż ma on w sobie moduł oczyszczania z plików i po wybraniu tegoż a NIEODZNACZENIU żeby zostawił pliki pożądane to on je po prostu usunie. Niby banalne ale jednak trzeba sie temu przyjrzeć żeby znaleźć.

W zasadzie temat rozwiązany i do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...