Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po kolei:

Wgrałem Sphinxa V1c beta po wielu próbach na windows 10 i w końcu się udało najnowszym flashtoolem z końcówką 32.
Miałem battery draina także postanowiłem wgrać najnowszy stable rom od MIUI V7.0.19.0  na windows 10, flashtoolem 32 i zaznaczając wszystko (preloader itd, cala lista)
Odłączam telefon a tu psikus, nie chce się odpalić, no to próbuję wgrać flashtoolem 32 znowu V1c beta (tym razem bez preloadera itd) wszystko tak jak jest w poradniku na angielskim MIUI, na początku trochę błędów itd ale w końcu się udaje wgrać, odłączam telefon i dalej sie nie chce odpalić.

Próbowałem różnymi flashtoolami, różne romy, na przemian stockowe MIUI i sphinxa v1b i v1c i nic to nie daje, albo jakieś błędy, teraz cały czas mam timeouta, próbowałem i na windows 10 i na windows 7, to samo. Próbowałem podłączać telefon trzymająć vol - jak i powerem.

Ostatnie co mi się udało jako ostatnie wgrać to sphinx v1c z odznaczonym preloaderem.

Już nie mam sił, czy jest coś co jeszcze mogę zrobić czy uwaliłem telefon całkowicie?

Jeśli ktoś mi pomoże, z chęcią wyślę mu trochę kasy na kilka browarów ode mnie.

Opublikowano

JEDNAK SIĘ UDAŁO
Jeśli komuś zdarzyło się coś podobnego to podaje rozwiązanie na przyszłość.

Potrzeba:

SPFLash 1516
http://en.miui.com/thread-198003-1-1.html
Paczka sterowników która była ze Sphinxem

Lepsze nerwy niż moje

Wszystko to na W10. Wszystko otwieramy jako administrator, przy instalacji tego ROMU zaznaczamy wszystkie możliwości tj. preloader itd no i zaczynamy zabawe z podłączeniem. Za każdym razem były różne błędy aż w końcu zacząłem kombinować z kolejnością podłączania kabla, telefonu, przyciskaniu vol-, 3 klawiszy na raz aż w końcu za chyba 5 razem się udało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...