djseba3 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Witam. Chcąc odświeżyć telefon - pobrałem najnowsze miui (wersja z 17 grudnia z miuipolska), rom wrzuciłem na pamięć wewnętrzną. W TWRP Recovery wyczyściłem system,cache,data po czym zainstalowałem miui 12.17. Po instalacji przez TWRP sformatowałem pamięć wewnętrzą. Telefon włączył się, ale po wybraniu języka polskiego, pominięcia logowania do google, chmury xiaomi - pojawił się komunikat "Niestety, aplikacja została zatrzymana". Skutkiem czego miałem możliwość powrotu do kreatora (który znów w tym samym kroku przestawał działać) lub restartu i rozpoczęcia konfiguracji od nowa. Problem znikł dopiero, gdy przy pierwszej konfiguracji wybrałem język angielski. Udało sie! Pojawił się pulpit. A wraz z nim komunikat na poniższym screenie: Mieliście może taki problem ? Zauważyłem też inne bugi. Np po naciśnieciu przycisku home - pojawiała się tylko tapeta (bez ikon,launchera). Trzeba było wyjąć baterie P.S Oprogramowanie dla pewności pobierałem drug raz - bez zmian. Ustawienia fabryczne dla pewności przywracałem.
Numb Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dalvika nie trzeba, bo znajduje się on na partycji /data. Chyba, że się mylę.
djseba3 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2015 1 godzinę temu, d3tr0 napisał: a wipe dalvik też był ? Nie jestem pewny czy dalvik był. A powinno się go czyścić przy zmianie systemu ?
kulig007 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zrób to choćby i teraz. Może po tym będzie OK. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
djseba3 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2015 Po wykonaniu wipe dalvik działa dobrze. Temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi