Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam, Wczoraj dostałem swojego Xiaomi Mi4C. Było wgrane MIUI Polska, ale pozostały chińskie aplikacje więc przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych. Niestety po włączeniu się telefonu i przechodzeniu kolejnych kroków konifguracji przy chmurze Xiaomi wywala błąd "Niestety, aplikacja Chmura została zatrzymana...". Wgrałem na czysto z TWRP najnowszy rom MIUI PL ale dalej jest to samo. W załączniku przesyłam błąd, który się pojawia. Zotał wysłany także raport. Ktoś coś?
Pawliko Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zmien jezyk telefonu na angielski. Zaloguj sie w tej chmurze, zweryfikuj numer telefonu. Jak to zrobisz to zmien na polski. A jak to nie pomoze to: Skopiuj najnowszy rom na urzadzenie. Wejdz w twrp > wipe > advenced wipe i zwipuj wszystko POZA external storage na ktorym masz rom. Pozniej tylko go zainstaluj.
Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zaraz spróbuję pierwszego sposobu. W międzyczasie zrobiłem full wipe z revocery, niestety drugi raz zawisłe się w tym miejscu. Wcześniej ożył dopiero jak bateria się rozładowała.
Pawliko Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Hmm dziwna sprawa. Rozumiem ze odblokowac sie nie da, i przycisk power tez nie dziala ? Nikt nie mial tu takiego problemu wiec nie wiem co zrobic. Tak czy siak jak wlaczysz juz system to przy konfiguracji wybierz j angielski.
Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Tak, właściwie trzeci raz mam już coś takiego. Za pierwszym razem po dłuższej chwili się włączył, drugi raz wyłączył się bo padła bateria i teraz znowu.
Pawliko Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Przed chwilą, Colo99 napisał: Tak, właściwie trzeci raz mam już coś takiego. Za pierwszym razem po dłuższej chwili się włączył, drugi raz wyłączył się bo padła bateria i teraz znowu. Wiesz... Czasmi ten wipe trwa bardzo dlugo i jest to normalne. Gdzies kiedys wyczytalem ze komus sie to 5-10 min robilo... Wiec trudno powiedziec.
Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Przed chwilą, Pawliko napisał: Wiesz... Czasmi ten wipe trwa bardzo dlugo i jest to normalne. Gdzies kiedys wyczytalem ze komus sie to 5-10 min robilo... Wiec trudno powiedziec. Włączył się w końcu, przytrzymałem przez 5 sek power.
Pawliko Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 J angielski i jedziesz z koksem :> Zweryfikowanie sim tez wymaga angielskiego wiec zmien jezyk dopiero jak to zrobisz.
Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Pomimo wybrania Poland(+48) i wpisaniu poprawnego numeru telefonu (karta jest w innym urządzeniu) wywala błąd, że numer jest niepoprawny. Nie mogę nowego konta zweryfikować przez e-mail? Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Colo99
Colo99 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Wystarczyło podać inny numer i w końcu normalnie się włączył. Dzięki za pomoc, a temat może iść do zamknięcia.
ZduneX25 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi