Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Chciałem skonsultować, czy jeszcze jest sens walczyć o mojego Mi Note 16GB... Otóż przywiozłem go sobie z Chin i przy instalacji Global romu coś padło. Na początku wchodził jeszcze do Fastboot i probowałem go flashować ale bez skutku. Niestety teraz już tylko komputer wykrywa go jako Relink HS USB Qdloader 9008. W Mi Flash pojawia się jako COM i jak próbuję flashować to zaczyna ale po jakimś czasiu zaczyna łączyć się z portem i po 180s zrywa połączenie i Catastrophic Error. Jedyny sygnał życia to chwilowe zapalenie się czerwonej diody przy podłączeniu do kompa. 

Jedyne co mi przychodzi do głowy to metoda styków na płycie, tak jak wyjaśniają na tym forum http://en.miui.com/thread-100855-1-1.html. Problem w tym, że nie znam się na elektronice i nigdy nie używałem heat gun'a. 

Jest jeszcze jakaś szansa? Jak myślicie? dzięki! Paweł

Edytowane przez pawelty
Opublikowano

Warto. Nie wgłębiałem się w temat qhsusb na xiaomi, ale z tego co widzę większość unbricków kończy się powodzeniem, więc jest jakaś szansa. Popatrz na forum na inne sposoby, widziałem jakiś z rozładowywaniem w trybie qhsusb 9008.

A jak się nie uda to możesz do mnie wysłać choć nie zagwarantuję jego postawienia.

Opublikowano

Dzięki. Przysiąde do tego. Spróbuję rozladowac baterie... Czyli z tego co wyczytałem, qhsusb musi się zmienić z 9008 na 9006. Wtedy powinno zaskoczyc w miflash. A jesli sie nie uda to zostaje mi zwarcie styków. Pytanie: czy jeśli nigdy wcześniej tego nie robiłem jest duża szansa, że coś spartaczę na płycie? :) Nawet nie wiem jak zdjąć te blaszkę co pokrywa styki.... 

• 3 miesiące temu...
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...