Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio znalazlem sklep Smartking.pl, który wygląda całkiem sensownie i ma dość dobre ceny. Czy dokonywał ktoś może zakupów na tej stronie i jak to wyglądało? 

Opublikowano
O VAT piszą tutaj: http://smartking.pl/oplaty

Przy okazji maja bardzo fajny czat bo gościu odpowiada szybko i treściwie

Nie dostrzegłem. Wszystko pięknie ładnie tylko jest wielu takich sprzedawców a prym w tej dziedzinie dzierży buriza. Sprawdzony i doceniany sprzedawca.

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sam zamawiałem od Burizy, ale chciałem wiedzieć czy ktoś coś od nich zamawiał.

Jeżeli kilka osób by wyraziło pozytywne opinię to chętnie bym zamówił od nich telefon, ponieważ mają serwis w Polsce. Zdaje sobie sprawę że mogą być nie oryginalne czesci, ale przy serwisie w Chinach to ponad miesiąc bez telefonu i duże opłaty za wysylke.

Opublikowano

Ale Was ten serwis ciągnie (i mówię tu ogólnie, bo większość sprzedawców oferuje serwis)... I co z tego że mają? Jeśli wezmą na gwarancję, zrobią na podrobionych częściach, to Ciebie to zadowoli? Poważnie?

A jeśli sam pogwarancyjnie wyślesz im telefon żeby coś zrobili (na podróbkach), to to samo, gdybyś sam kupił część i dał pierwszemu lepszemu komisowi żeby Ci zrobił. Więc gdzie tu jest ten wielki 'serwis'?

Jedynym słusznym jest u Acida, który robi na oryginalnych częściach (zdecydowanie droższych, co logiczne) i u Burizy, który daje telefony do autoryzowanego.

Napisane z Xiaomi Mi4 3GB RAM 16GB LTE

• Like 3
Opublikowano
19 godzin temu, Derewald napisał:

Ostatnio znalazlem sklep Smartking.pl, który wygląda całkiem sensownie i ma dość dobre ceny. Czy dokonywał ktoś może zakupów na tej stronie i jak to wyglądało? 

Ceny mam tak niskie, dlatego że prawię połowę zarabiam na cash-back z aliexpress. Nie jest tajemnicą, że to właśnie tam składam zamówienia. Jak to wygląda możesz zobaczyć tutaj: http://tiny.pl/gg21s 

Jeśli chodzi o zakup w SmartKing - gwarancja to tylko jeden z elementów. Rynek jest trudny, a wielu jest bardzo źle nastawionych do "cwaniaczków - przeklikiwaczy", dlatego staram się jak mogę jakością swoich usług przekonywać do tego, że jednak warto zapłacić około 10% więcej i kupić w SmartKing. Zrealizowałem ponad 4 000 zamówień i wnioski mam takie:

w około 20-30% jest to faktycznie przeklikiwanie adresu + ekspresowy kontakt i pełna odpowiedzialność za towar i tzw szacun, który mam u niektórych sprzedaców na alie, który przekłada się na Twoje zamówienie. Na aliexpress zdarzają się problemy i to wtedy potencjalny kupujący będzie korzystał najwięcej na tym, że kupił właśnie u mnie - nauczyłem się szybko i sprawnie je rozwiązywać. 

Ponad wszystko staram się być szczery, nie udawać, nie oszukiwać i pomagać w zakupach z zagranicy. O ile Wy na tym forum pewnie nie będziecie zainteresowani tym, by skorzystać z oferty SmartKing, to zamówienia i feedback, który dostaje na czacie pozwala mi mieć "czyste sumienie". Robię biznes, bo przecież o to chodzi, ale podczas jego konstruowania na uwadze miałem to by korzyść czerpały obie strony. Dropshipping jest trudny, bo próg wejścia jest praktycznie zerowy, zatem jak brakuje na weekendową imprezę to można wystawić parę fonów z alie no i na kacu zrealizować zamówienie, wiem jak to często wygląda i walczę (walczę to dobre słowo) z tym, by zmienić nastawienie. 

Mam nadzieję, że nie odbierzecie źle tego, że się tutaj pojawiłem - zrobiłem to po to by zebrać feedback. Praktyki w biznesie są takie, że teraz powinien pojawić się tutaj zadowolony klient, który będzie zachwalał zakupy w SmartKing, ale nie w ten sposób chce budować mój biznes. 

Opublikowano

Ciekawi mnie Wasz serwis. Wspomniany na Waszej stronie we Wrocławiu, jest to MiCenter, prowadzony przez Acida, czy zupełnie inny?

Opublikowano

serwisem zajmuje się kolega, który ma przy okazji komis GSM jeśli trzeba telefon rozkręcać - ja zamawiam potrzebną część a on montuje. Instalacją ROM zajmuje się ja, zazwyczaj po nocach. Szczególnie w przypadku nowych modeli czasami trwa to długo. Jak już jakiś ogarnę, to potem idzie szybko. 

Planuje jednak odezwać się do Acida, bo wiem że to najodpowiedniejsza osoba w temacie serwisu, a to bardzo ważny element SmartKing.

Kiedy wada ujawni się, kiedy jeszcze mogę zrobić dispute (teraz nawet 15 dni po zamknięciu transakcji), to paczkę od razu odsyłam do Chin i nadaję nową, jeśli klient wyrazi na to zgodę. 

Opublikowano

Ją bym wolał serwis w PL dlatego że jest szybko i sprawnie, ale przyznaję że w niektórych przypadkach lepiej poczekać. Jak bym kupił telefon za +700zl to lepiej odesłać telefon do Chin bo wiem że mi później dłużej posłuży, ale raczej nie chciało by mi się czekać przez ponad miesiąc na jakiś tańszy smartfon

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie polecam SmartKing! Kupiłam w sierpniu telefon. Był u naprawy na  gwarancji 3 razy - za każdym razem przychodził z nową wadą. Na początku stycznia wysłałam po raz drugi w ramach reklamacji z tytułu rękojmi żądając zwrotu pieniędzy (wg polskiego prawa, gdy drugi raz wysyła się reklamację z tytułu rękojmi, sprzedawca nie ma prawa nie zastosować się do tego, czego się żąda). Od tego czasu zero kontaktu, brak telefonu i pieniędzy na koncie!

Opublikowano

Kolejni Janusze biznesu. Już jak przeczytałem 'serwisem zajmuje się kolega' to śmiechłem.

Opublikowano

@daniel.wu jeżeli ten kolega dobrze serwisuje to nie widzę w tym nic złego, tylko ta opinia 2x@up coś już uświadamia. Rozumiem zrobić błąd, nawet mi się zdarzyło, że zakleiłem diodę powiadomień czy coś innego. Wtedy biorę odpowiedzialność na siebie i to poprawiam z własnych kosztów, a nie że w kulki lecę i szukam haczyków jak się pozbyć delikwenta co niestety się u innych zdarza.

• Like 2
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...