Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na Redmi Note 2 FDD w ogóle nie działa mi LTE. Mam podpisaną umowę w sieci Plus, niemal cały czas znajduję się w zasięgu LTE, a jednak telefon cały czas pokazuje conajwyżej "3G". Kilka informacji związanych z telefonem i operatorem:

1. Pod baterią: 2015051 / 2015CP2373.

2. ROM MIUIPolska 5.12.3.

3. Punkt dostępu "Plus". Ustawienia: APN: "plus", MCC: "260", MNC: "01", Typ Uwierzytelniania: "PAP", Typ APN: "default", Protokół APN: "IPv4", pozostałe nie ustawione.

4. Preferowany typ sieci: 4G.

4. Karta USIM z napisem "LTE".

5. Aktywny pakiet "LTE".

Nie mam pojęcia, co jeszcze mogę zrobić, by mój telefon zaczął działać w trybie LTE. Kombinowałem z ustawieniami punktu dostępu, nie pomogło. Dzwoniłem na infolinię, bez efektu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc, być może coś przeoczyłem.

Opublikowano

Tak, jak pisałem, ROM od miuipolska, MIUI7, wersja 5.12.3. Oryginalnie był jakiś ROM od xiaomi.eu, wersja bodaj 66.77.33.00. 

Acha, na poprzednim ROMie LTE też nie działał.

Opublikowano
11 minut temu, abcdef napisał:

Tak, jak pisałem, ROM od miuipolska, MIUI7, wersja 5.12.3. Oryginalnie był jakiś ROM od xiaomi.eu, wersja bodaj 66.77.33.00. 

Acha, na poprzednim ROMie LTE też nie działał.

Ustaw APN ręcznie zgodnie z polecenimi operatora, następnie restart telefonu.

Opublikowano

Tak też zrobiłem. Ustawienia zgodne z zaleceniami operatora to te, które wypisałem w pierwszym poście. Próbowałem kilku kombinacji. Restart przeprowadzałem.

Opublikowano
1 minutę temu, abcdef napisał:

Tak też zrobiłem. Ustawienia zgodne z zaleceniami operatora to te, które wypisałem w pierwszym poście. Próbowałem kilku kombinacji. Restart przeprowadzałem.

Brak zasięgu LTE Polecam przeczytać, jeżeli nadal nie będzie LTE to dzwoń do Plusa.

Opublikowano

Trafiłem wcześniej na ten wątek, mam takie ustawienia, jak zalecił tosshi2. Przy tych od kamilo92 też nie działa, na wszelki wypadek sprawdziłem raz jeszcze. Zasięg mam na pewno, jestem 3km od centrum Katowic.

Opublikowano
49 minut temu, abcdef napisał:

Trafiłem wcześniej na ten wątek, mam takie ustawienia, jak zalecił tosshi2. Przy tych od kamilo92 też nie działa, na wszelki wypadek sprawdziłem raz jeszcze. Zasięg mam na pewno, jestem 3km od centrum Katowic.

Sprawdź na mapie czy łapie, wyjdź na dwór i zobacz czy tam masz zasięg, jeżeli jesteś w zasięgu Plusa, a nie złapie w ogóle to dzwoń do nich, bo to już nie problem telefonu. Wszystkim LTE łapie bez problemów.

Opublikowano

OK, dziękuję za pomoc, chciałem się upewnić, że nie przeoczyłem czegoś w kwestii sprzętu. Zapewne wina po stronie operatora / karty SIM.

Opublikowano (edytowane)

Hey Też miałem problem Z LTE  w Plusie

Ale zrobiłem tak jak kolego czyli:

Zmieniasz tylko:

Nazwa: plus

APN: plus

Typ uwierzytelniania: PAP

i jest już 4G ) WOW

Edytowane przez hosse6668
Opublikowano

Jeśli twój poprzedni telefon nie miał Lte to musisz zadzwonić do BOK i poprosić o reset konta abonenckiego, u mnie nic nie pomagało i też nie miałem LTE w e Plusie, a po odświeżeniu od razu zlapalo

wysłane z RN2

Opublikowano

Nie miał. Tego nie próbowałem, poproszę o reset - dzięki za wskazówkę! W zasadzie to na infolinię dzwoniłem, ale nie zaproponowano mi takiego rozwiązania...

Po resecie konta abonenckiego - DZIAŁA! Dziękuję za pomoc!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...