Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, pierwszy problem :) ciężko powiedzieć czy to soft czy telefon.

Ogólnie, nie mogę ustalić lokalizacji w żadnej aplikacji - ani Mapy, ani inne które mam a które używają (np Foursquare). Raczej na pewno wszystko działało, a przynajmniej na pewno działało w Chinach.

Telefon:

- location set to: high accuracy - GPS, WLAN, mobile

- w hardware test GPS łapie fixa w miarę szybko, czyli GPS działa

- stockowy chinski MIUI

Jestem trochę zagubiony co jeszcze sprawdzić :)

Opublikowano

Wlasnie chce poczekac, mam juz tone app zainstalowane, wszystko pologowane ehhh. Nie chce mi sie :) Niestety chyba bede musial poniewaz ciagle nie dziala, lapie tylko fixa z sieci komorkowych.

Opublikowano

Zróbcie sobie test GPS w menu wywoływanym *#*#6484#*#*

Jest fail?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

413291f1d87ae7899ea0c2aea3295e74.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Tak to wygląda w rn2, te same flaki co rn3.

Opublikowano (edytowane)

Mi na wersji MIUI 7.0.9 nie chciało złapać GPS bez internetu, po zaktualizowaniu MIUI do wersji 7.0.19 fixa łapie bez problemów ;)

Zdjęcie zrobione po resecie telefonu, przed łapało w 2s ;)

Screenshot_2015-12-26-12-03-49_1451133238147.jpg

Edytowane przez Tajniak
Opublikowano
Dnia 12/26/2015o20:31, Tajniak napisał:

MIUI 7.0.9 nie chciało złapać GPS bez internetu

Tez tak mialem, po aktualizacji do .19 dziala bez mobile network. Nie dziala w google maps :/ ale dziala w Waze wiec na razie wystarczy :)

Opublikowano

W Google Maps na początku mi nie działało, bo w aplikacji Security -> Permissions -> Permissions -> do góry w opcjach Permissions -> get location info zablokowałem dostęp dla "Google Play services", to musi mieć dostęp do nawigacji, bo inaczej Google Maps nie będzie korzystał z GPS, sprawdź, jak masz u siebie ;)

Opublikowano

Dzieki! Przypomnialem sobie ze rzeczywiscie nie dalem uprawnien dla Play (po co, na co? 0o o0) Na podsumowanie byly dwa problemy, ktore zamotaly co sie dzieje:

- wersja softu nie mogla ustalic lokalizacji bez polaczenia internetowego - poprawione w nowych softach

- Google Maps wymaga uprawinien rowniez w Google Play Services 

Opublikowano

Coz. Ponownie odswiezam poniewaz moze innym pomoze - gps znowu padl. Tym razem wyglada na hardwade >.< poniewaz nie moze znalezc fixa w hardware test mode. Dzisiaj zresetuje i zobaczymy czy pomoze, jak nie to ugh. Moj pech ehhh

Ogolnie glpio.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...