Monra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Cześć zacznę od tego że xiaomi redmi note 3 będzie moim pierwszym telefonem z stajni xiaomi z miui wcześniej miałem do czynienia tylko na portach (xperia j,moto g 2014) Jestem zdecydowany na zakup tego telefonu po świętach I mam rozterkę upatrzyłem dwie oferty http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-3-Prime-FDD-Mobile-Phone-MTK6795-Helio-X10-Octa-Core-5-5/32547144072.html?spm=2114.01020208.3.34.RIbTMA&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_0,searchweb201560_3 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-3-32gb-2sim-szary-z-polski-fv-i5842973632.html Zasadniczo w kwestii samego zakupu budżet 800-950zł max Nie boję sie sprowadzać telefonu z zagranicy o ile będę pewny ze nie oberwę potem cłem lub innymi opłatami Posiada być może ktoś informacje gdzie redmi note 3 można kupić taniej? poza tym jeszcze jedna sprawa panowie z allegro w swoich aukcjach umieszczają zwrot typu nie przytoczę go teraz dokładnie ale coś w stylu "Z polska gwarancją i serwis w polsce" tu pojawiają się moje wątpliwości czy jeśli np zamówię redmi z aliexpressu to będzie on podlegał gwarancji ? generalnie jak moglibyście mnie trochę poinstruować w tym temacie to będę wdzięczny Miłego wieczoru. Ps Brak polskiego Kompletnie nie będzie mi przeszkadzał jak się ma do miui kwestia jakiegoś roota? (chciało by się greenify i doze zapuścić) Kolejne pytanie jak będzie z sieciami 4g/lte/3g/2g jest ktoś obeznany w temacie żeby wytłumaczyć mi co będzie działać w polsce a co nie ? Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Monra
MD13 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Poczytaj na forum w kategorii sprzedawcy tam znajdziesz wszystko. Xiaomiforsale.com ma dobrą ofertę na rm3 i nie płacisz vatu. Gwarancja producenta 1 rok na Ali też tak będzie. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Monra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 2 minuty temu, MD13 napisał: Poczytaj na forum w kategorii sprzedawcy tam znajdziesz wszystko. Xiaomiforsale.com ma dobrą ofertę na rm3 i nie płacisz vatu. Gwarancja producenta 1 rok na Ali też tak będzie. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka A możesz mi powiedzieć jak wygląda sprawa pracy telefonu z naszymi sieciami działającymi w Polsce ? z tego co widziałem powinno być bez problemowo ale chcę się upewnić zdaniem kogoś kto ma w tym temacie większe rozeznanie
MD13 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ja mam akurat redmi nota LTE zero problemu LTE śmiga aż miłości z rd3 tęż nie będziesz miał problemu ( sieć plus) Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Monra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 1 minutę temu, MD13 napisał: Ja mam akurat redmi nota LTE zero problemu LTE śmiga aż miłości z rd3 tęż nie będziesz miał problemu ( sieć plus) Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Akurat korzystam z nadajników t-mobile GSM 900/1800 3G 2100 Wygląda że będzie w porządku szczerze zastanawiam się nad zamówieniem z aliexpress po przeliczeniu wychodzi w sumie 100zł w kieszeni w porównaniu do xiaomiforsale (różnica dolary a euro) i tu mam kolejne pytanie jak z oryginalnością sprzętu wątpię żeby ktoś bawił się w podróbki ale jak przeglądałem forum to ludzie czasem proszą o weryfikacje warto napisać wcześniej do sprzedającego i poprosić o numer modelu i numer seryjny etc żeby to sprawdzić ?
MD13 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Na xiaomiforsale.com masz oryginalny. Sklep polecany przez miui polska i z nim współpracuje. Ja osobiście kupiłem tam miband a teraz zamówiłem mi4. Z innych polecanych sprzedawców to technos, buriza, accessories4you, poczytaj o sprzedawcach na forum. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Monra Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Rozumiem lepiej dopłacić mieć pewnego sprzedawce i spokój niż potem się martwić i psuć sobie nerwy rozejrzę się
MD13 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dokładnie Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Dnia 9.12.2015 at 17:46, Monra napisał: Nie boję sie sprowadzać telefonu z zagranicy o ile będę pewny ze nie oberwę potem cłem lub innymi opłatami tego nie możesz być pewien nigdy kupując z Chin
Nezumi Opublikowano 10 Grudnia 2015 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Xiaomi i tak ma baaardzo niskie ceny w stosunku do konkurencji więc szukanie "byle jak najtaniej" mija się z celem, podróbki, refubrished, badziewie wgrane w telefon, lub problemy z IMEI (których ostatnio coraz więcej)... Także zapraszam do działu ze sprzedawcami na forum i tam się rozejrzyj. No i język polski oczywiście masz, jeżeli zaraz po zakupie wejdziesz na miuipolska.pl i zajrzysz do Instrukcji Instalacji romów MIUIPolska. 1
Monra Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Dnia 9.12.2015 at 18:46, MD13 napisał: Dokładnie Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Dnia 10.12.2015 at 20:27, Nezumi napisał: Xiaomi i tak ma baaardzo niskie ceny w stosunku do konkurencji więc szukanie "byle jak najtaniej" mija się z celem, podróbki, refubrished, badziewie wgrane w telefon, lub problemy z IMEI (których ostatnio coraz więcej)... Także zapraszam do działu ze sprzedawcami na forum i tam się rozejrzyj. No i język polski oczywiście masz, jeżeli zaraz po zakupie wejdziesz na miuipolska.pl i zajrzysz do Instrukcji Instalacji romów MIUIPolska. Dnia 10.12.2015 at 19:13, maaaciekmaaaniek napisał: tego nie możesz być pewien nigdy kupując z Chin http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html co myślicie o tym panie zasadniczo i tak wyjdzie 1000zł (cło podejrzewam ze wyniesie ok 190zł a znając nasz kraj pewnie nim oberwę) z tego co trochę poszperałem to powinien być dobrym sprzedawcą a druga rzecz chcę się upewnić przesyłka kurierska nie zwalnia z cła prawda? (nie którzy sprzedający czy to na allegro aliexpress uznają ze oni wysyłają kurierem więc nie będzie cła brzmi za pięknie) Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Monra
Nezumi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 46 minut temu, Monra napisał: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html co myślicie o tym panie zasadniczo i tak wyjdzie 1000zł (cło podejrzewam ze wyniesie ok 190zł a znając nasz kraj pewnie nim oberwę) z tego co trochę poszperałem to powinien być dobrym sprzedawcą a druga rzecz chcę się upewnić przesyłka kurierska nie zwalnia z cła prawda? (nie którzy sprzedający czy to na allegro aliexpress uznają ze oni wysyłają kurierem więc nie będzie cła brzmi za pięknie) Tak, u xon możesz brać i nie, kurier nie zwalnia z odprowadzenia VAT (Za telefony nie płacimy cła). To co jest na aliex (np. Goldi) to wysyłka DHL'em do np. angli, tam jakiś ich pracownik odbiera paczkę, zmienia adres i przekierowuje do Ciebie, wszystko trwa niby do 5 dni. 1
MD13 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dnia 9.12.2015 at 18:46, MD13 napisał: Dokładnie Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Dnia 10.12.2015 at 20:27, Nezumi napisał: Xiaomi i tak ma baaardzo niskie ceny w stosunku do konkurencji więc szukanie "byle jak najtaniej" mija się z celem, podróbki, refubrished, badziewie wgrane w telefon, lub problemy z IMEI (których ostatnio coraz więcej)... Także zapraszam do działu ze sprzedawcami na forum i tam się rozejrzyj. No i język polski oczywiście masz, jeżeli zaraz po zakupie wejdziesz na miuipolska.pl i zajrzysz do Instrukcji Instalacji romów MIUIPolska. Dnia 10.12.2015 at 19:13, maaaciekmaaaniek napisał: tego nie możesz być pewien nigdy kupując z Chin http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html co myślicie o tym panie zasadniczo i tak wyjdzie 1000zł (cło podejrzewam ze wyniesie ok 190zł a znając nasz kraj pewnie nim oberwę) z tego co trochę poszperałem to powinien być dobrym sprzedawcą a druga rzecz chcę się upewnić przesyłka kurierska nie zwalnia z cła prawda? (nie którzy sprzedający czy to na allegro aliexpress uznają ze oni wysyłają kurierem więc nie będzie cła brzmi za pięknie) ........,....................... Ja bym zamówił na xiaomiforsale.com tam jest rdn3 3/32 GB za 214 oiro. Co z przesyłają wyjdzie cię koło 1000 zł. I bez cła. I na bank oryginał. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 5 minut temu, MD13 napisał: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html co myślicie o tym panie zasadniczo i tak wyjdzie 1000zł (cło podejrzewam ze wyniesie ok 190zł a znając nasz kraj pewnie nim oberwę) z tego co trochę poszperałem to powinien być dobrym sprzedawcą a druga rzecz chcę się upewnić przesyłka kurierska nie zwalnia z cła prawda? (nie którzy sprzedający czy to na allegro aliexpress uznają ze oni wysyłają kurierem więc nie będzie cła brzmi za pięknie) ........,....................... Ja bym zamówił na xiaomiforsale.com tam jest rdn3 3/32 GB za 214 oiro. Co z przesyłają wyjdzie cię koło 1000 zł. I bez cła. I na bank oryginał. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Zapomniałeś dopisać, że może czekać nawet ponad miesiąc, bo aktualnie jest "Tylko w Chinach" .
Monra Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 32 minuty temu, Nezumi napisał: Tak, u xon możesz brać i nie, kurier nie zwalnia z odprowadzenia VAT (Za telefony nie płacimy cła). To co jest na aliex (np. Goldi) to wysyłka DHL'em do np. angli, tam jakiś ich pracownik odbiera paczkę, zmienia adres i przekierowuje do Ciebie, wszystko trwa niby do 5 dni. Nezumi czyli zamiawiając u xon nie będzie różnicy czy zamówię kurierem albo pocztą obie przesyłki i tak będą podchodzić pod vat tylko że kurier będzie szybszy prawda? upewniam się jak kretyn ale lepiej wiedzieć nawet takie drobnostki niż potem siedzieć i rwać sobie włosy z głowy z powodu nie wiedzy Bo chyba zamówię u niego po świętach i wezmę przesyłkę pocztą priorytet (20 dni jak nic pójdzie) planuje jeszcze poczekać poczytać o telefonie zobaczyć czy jacyś devi na xda się za niego wezmą
MD13 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 5 minut temu, MD13 napisał: http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-32gb-metalowa-obudowa-2xkolory-i5853366374.html co myślicie o tym panie zasadniczo i tak wyjdzie 1000zł (cło podejrzewam ze wyniesie ok 190zł a znając nasz kraj pewnie nim oberwę) z tego co trochę poszperałem to powinien być dobrym sprzedawcą a druga rzecz chcę się upewnić przesyłka kurierska nie zwalnia z cła prawda? (nie którzy sprzedający czy to na allegro aliexpress uznają ze oni wysyłają kurierem więc nie będzie cła brzmi za pięknie) ........,....................... Ja bym zamówił na xiaomiforsale.com tam jest rdn3 3/32 GB za 214 oiro. Co z przesyłają wyjdzie cię koło 1000 zł. I bez cła. I na bank oryginał. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Zapomniałeś dopisać, że może czekać nawet ponad miesiąc, bo aktualnie jest "Tylko w Chinach" . No fakt Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 29 minut temu, Monra napisał: Nezumi czyli zamiawiając u xon nie będzie różnicy czy zamówię kurierem albo pocztą obie przesyłki i tak będą podchodzić pod vat tylko że kurier będzie szybszy prawda? upewniam się jak kretyn ale lepiej wiedzieć nawet takie drobnostki niż potem siedzieć i rwać sobie włosy z głowy z powodu nie wiedzy Bo chyba zamówię u niego po świętach i wezmę przesyłkę pocztą priorytet (20 dni jak nic pójdzie) planuje jeszcze poczekać poczytać o telefonie zobaczyć czy jacyś devi na xda się za niego wezmą Przesyłka kurierska będzie szybciej, do tego kurierzy posiadają własnych celników i niekiedy warto dopłacić do kurierskiej (celnicy sprawdzają bardzo... "delikatnie", zazwyczaj naliczają od ceny na paczce, albo w ogóle), do tego kurierzy załatwiają wszystko za Ciebie, a ty jedyne co musisz zrobić to zapłacić przy odbiorze ew. VAT.
Monra Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 4 minuty temu, Nezumi napisał: Przesyłka kurierska będzie szybciej, do tego kurierzy posiadają własnych celników i niekiedy warto dopłacić do kurierskiej (celnicy sprawdzają bardzo... "delikatnie", zazwyczaj naliczają od ceny na paczce, albo w ogóle), do tego kurierzy załatwiają wszystko za Ciebie, a ty jedyne co musisz zrobić to zapłacić przy odbiorze ew. VAT. Czyli mądrze było by zamówić kurierem i poprosić aby cena na paczce była możliwie jak najniższa bo rozumiem ze gość kupuje od xiaomi i potem rozsyła od siebie dalej
Nezumi Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 2 minuty temu, Monra napisał: Czyli mądrze było by zamówić kurierem i poprosić aby cena na paczce była możliwie jak najniższa bo rozumiem ze gość kupuje od xiaomi i potem rozsyła od siebie dalej Tak, kupuje prosto od Xiaomi i sprzedaje dalej. Brałbym kuriera, ale przy cenie bym nie szalał, za niska cena też skusi celnika do spojrzenia na zawartość . Napisz do Burizy (tutaj na forum na PW), on Ci wszystko objaśni (Buriza = xon).
Monra Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 6 minut temu, Nezumi napisał: Tak, kupuje prosto od Xiaomi i sprzedaje dalej. Brałbym kuriera, ale przy cenie bym nie szalał, za niska cena też skusi celnika do spojrzenia na zawartość . Napisz do Burizy (tutaj na forum na PW), on Ci wszystko objaśni (Buriza = xon). Napisałem do niego wielkie dzięki za pomoc Nezumi,MD13 odezwę się jak by coś jeszcze było dla mnie nie jasne
Rekomendowane odpowiedzi