wojtekluu Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 (edited) Witam, Mam dziwny problem z PB ponieważ nie ładuje mi telefonu do 100% - PB działa z Mi 4. Wcześniej ładowało mi do 100%, od jakiegoś czasu nie chce dobić do końca. Raz mi naładuje do 87%, raz do 92% - ładowarka sieciowa ładuje do 100%. Telefon zerowałem, nie dało to skutku. Jak dochodzi do granicy np. 92% dioda zielona (w Mi 4) pojawia się na ok minutę, później jest chwile przerwy (gaśnie), włącza się znów na jakieś 10 s i przestaje. W telefonie pokazuje mi się ikonka Pioruna - informacja że ładuje, ale nie ładuje... Gdzie mogę szukać przyczyny? Edited December 9, 2015 by wojtekluu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Jakim kablem ładujesz? Być może jest tak kiepskiej jakości że napięcie wyjściowe zamiast 5v podaje np 4,2v i batetia nie ma jak się doładować. Na innych telefonach sprawdzałeś? Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekluu Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 Właśnie ładowałem oryginalnym od PB i oryginalnym od telefonu. Inny telefon jest w trakcie ładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elvlanden Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Ja mam powerbank xiaomi 10000mAh i słuchawki Redmi Note oraz Mi3 ładują się na oryginalnym płaskim krótkim kabelku do 100% bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekluu Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 (edited) Wcześniej mi też ładowało bez problemu do 100%. PB sprawdzony na SGS 4 - nieoryginalny kabel, doładował do 100%. Gdzie mogę szukać przyczyny? EDIT. Nieoryginalny kabel - 82%. Na PB miga dioda jakby ładował, po wzbudzeniu PB Powerem - zaczyna ładować i po chwili przestaje. Ikonka ładowania w tel jest, dioda na Mi 4 miga/gaśnie. Edited December 9, 2015 by wojtekluu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Powerbank jeśli obciążenie jest zbyt słabe po prostu się wyłącza i np mibanda nie bylem w stanie naladowac powerbankiem bo po chwili się wylaczal. Ale skoro pb wszystko i wsztstkim potrafi naładować oprócz MI4 natomiast MI4 tak samo; wszystko i wszystkim jest sie w stanie naładować oprócz z pb... To ciężka sprawa. Tapnięte z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekluu Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 (edited) Przeczyszczę dziś gniazdo w Mi4, być może to coś pomoże. I dam Wam znać. EDIT. Byłem w serwisie, celem przeczyszczenia gniazda. W Mi 4 nie wykryto nieprawidłowości, w PB też nie - chodzi tutaj o styki i napięcia. Rozładuje PB do końca, naładuje na full może to coś zmieni. PB Oryginalny. EDIT 2. Zauważyłem, że czasami po odpięciu ładowarki, nadal mam ikonke ładowania i świeci mi dioda. Więc wina raczej w telefonie, serwis? Edited December 9, 2015 by wojtekluu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts