Jump to content

PowerBank 10000 mAh problem z ładowaniem Mi 4

wojtekluu
 Share

Recommended Posts

Witam,

Mam dziwny problem z PB ponieważ nie ładuje mi telefonu do 100% - PB działa z Mi 4.
Wcześniej ładowało mi do 100%, od jakiegoś czasu nie chce dobić do końca. Raz mi naładuje do 87%, raz do 92% - ładowarka sieciowa ładuje do 100%.

Telefon zerowałem, nie dało to skutku.

Jak dochodzi do granicy np. 92% dioda zielona  (w Mi 4) pojawia się na ok minutę, później jest chwile przerwy (gaśnie), włącza się znów na jakieś 10 s i przestaje. W telefonie pokazuje mi się ikonka Pioruna - informacja że ładuje, ale nie ładuje...

Gdzie mogę szukać przyczyny?

Edited by wojtekluu

Jakim kablem ładujesz? Być może jest tak kiepskiej jakości że napięcie wyjściowe zamiast 5v podaje np 4,2v i batetia nie ma jak się doładować. Na innych telefonach sprawdzałeś?

Tapnięte z MI4

Wcześniej mi też ładowało bez problemu do 100%.

PB sprawdzony na SGS 4 - nieoryginalny kabel, doładował do 100%.
Gdzie mogę szukać przyczyny?

EDIT.

Nieoryginalny kabel - 82%. Na PB miga dioda jakby ładował, po wzbudzeniu PB Powerem - zaczyna ładować i po chwili przestaje. Ikonka ładowania w tel jest, dioda na Mi 4 miga/gaśnie.

Edited by wojtekluu

Powerbank jeśli obciążenie jest zbyt słabe po prostu się wyłącza i np mibanda nie bylem w stanie naladowac powerbankiem bo po chwili się wylaczal. Ale skoro pb wszystko i wsztstkim potrafi naładować oprócz MI4 natomiast MI4 tak samo; wszystko i wszystkim jest sie w stanie naładować oprócz z pb... To ciężka sprawa.

Tapnięte z MI4

Przeczyszczę dziś gniazdo w Mi4, być może to coś pomoże. I dam Wam znać.

EDIT.

Byłem w serwisie, celem przeczyszczenia gniazda. W Mi 4 nie wykryto nieprawidłowości, w PB też nie - chodzi tutaj o styki i napięcia.
Rozładuje PB do końca, naładuje na full może to coś zmieni.
PB Oryginalny.

EDIT 2.

Zauważyłem, że czasami po odpięciu ładowarki, nadal mam ikonke ładowania i świeci mi dioda. Więc wina raczej w telefonie, serwis?

Edited by wojtekluu

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...