Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI: 5.12.4 MIUIPolska

Posiadany smartfon: Xiaomi Mi4

Jakim użytkownikiem jesteś? Średnio zaawansowanym

Opis znalezionego błędu: Mam dziwny problem przy pobraniu plików np.: z Google Chrome lub Messengera.
Klikam na dany plik, wybieram Pobierz, następnie wyskakuje komunikat z jakiego linku będzie pobierany, wybieram OK i niestety nic się nie dzieje.
No może po za tym, że ekran się zawiesza. Zawiesza w sensie, że nic nie można na nim kliknąć, ale normalnie się aktualizuje i wyświetla wszystko co powinien.
Po kliknięciu na klawisz powrotu, wszystko wraca do normy.
Wygląda to tak, jakby po kliknięciu OK, zamiast pobrania opaliła się jakaś przezroczysta nakładka/aplikacja.

Edytowane przez Dyzson
Opublikowano

U mnie dokładnie to samo, zauważyłem problem pierwszy raz po aktualizacji do 5.11.19. W systemowej przeglądarce pobieranie działa bez zarzutu.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie, od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Mi4 LTE. Jak dotąd ewentualne drobne problemu od razu udawało mi się rozwiązać z pomocą tego co znalazłem na miuipolska.pl. Jednak w ostatnim czasie bezskutecznie walczę z powyżej opisanym problemem i postanowiłem w związku z tym odświeżyć temat i zapytać Was, czy znaleźliście jakieś rozwiązanie przez te kilka miesięcy? Telefon od razu zaktualizowałem do Androida 6.0.1 i MIUI PL do 6.4.7, ale problem pojawił się dopiero niedawno.

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie pomogła aktualizacja MIUI, ponowna instalacja Messengera, czyszczenie danych, ani ustawianie uprawnień dla zainteresowanych aplikacji. Zgłosiłem problem w aplikacji Messenger, ale nie wiem na razie brak reakcji od kilku dni.

Zmieniły się wyłącznie objawy problemu: po kliknięciu pobierz wyskakuje wybór przeglądarki do dokończenia czynności, następnie przechodzi się do specjalnego linku i w tym miejscu nic się dalej nie dzieje. Kolejno wyświetlone ekrany:

Screenshot_2016-07-07-21-54-53-770_com.facebook.orca.pngScreenshot_2016-07-07-21-55-01-388_android.pngScreenshot_2016-07-07-21-55-20-620_com.android.browser.png

Wysłane z mojeo MI 4 LTE przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pralka2894
Dołączenie zrzutów ekranu
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...