Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jestem w szoku. więc tak bo może być to ważne, wczoraj pousuwałem z folderów motywy animacje startowe co pobrałem itp, nie przez motywy i usunięcie bo to nic nie dawało tylko wszedłem na pliki telefon i później różnie theme itp. telefon zrestartowałem wszystko śmigało aż miło. Rano się buudze spoglądam na mi a tam ciemność dopiero jak się przyjrzałem widze że ekran działa ale tak jakby nie był podświetlany. spróbowałem suwakiem dać na max zero reakcji, dałem na minimum to nie było nic widać. tak jakby podświetlenie działało do minimalnie. Dotyk działa. wgrałem jeszcze raz najnowsze miui ale bez efektu :( POMOCY możliwe że usuwając wybrałem coś odpowiadającego za podświetlenie czy to ekran do wymiany??

Opublikowano
42 minuty temu, energyypl napisał:

witam jestem w szoku. więc tak bo może być to ważne, wczoraj pousuwałem z folderów motywy animacje startowe co pobrałem itp, nie przez motywy i usunięcie bo to nic nie dawało tylko wszedłem na pliki telefon i później różnie theme itp. telefon zrestartowałem wszystko śmigało aż miło. Rano się buudze spoglądam na mi a tam ciemność dopiero jak się przyjrzałem widze że ekran działa ale tak jakby nie był podświetlany. spróbowałem suwakiem dać na max zero reakcji, dałem na minimum to nie było nic widać. tak jakby podświetlenie działało do minimalnie. Dotyk działa. wgrałem jeszcze raz najnowsze miui ale bez efektu :( POMOCY możliwe że usuwając wybrałem coś odpowiadającego za podświetlenie czy to ekran do wymiany??

Spróbuj fullwipe, pozgrywaj sobie co ważniejsze na PC (zdjęcia, muzyka, filmy, dokumenty, zipy) i spróbuj zrobić full wipe, jeżeli to nic nie da, to MiFlash i postaw system na nowo.

Opublikowano

zrobiłem full wipe data, bez efektu ale zauważyłem w ciemnym pokoju że wyświetlacz jest od połowy tak jakby patrząc od głośnika w dół dużo ciemniejszy

Opublikowano
3 minuty temu, energyypl napisał:

zrobiłem full wipe data, bez efektu ale zauważyłem w ciemnym pokoju że wyświetlacz jest od połowy tak jakby patrząc od głośnika w dół dużo ciemniejszy

Zrób MiFlash, jak po postawieniu systemu na nowo, dalej będzie bez zmian, to zostaje Ci MiCenter.

• Like 1
Opublikowano

niestety zrobiłem miflash sytauacja nawet sie pogorszyła. ekran tak sciemniał że w ciemnej łaziencie prawie nic nie widać. Przyglądając się widać delikatne migoczenie. przy starcie telefonu znaczek mi fajnie widać nie tak jak wcześniej gdzie aż raziło w oczy. animacja (miui7) już ledwo widoczna. Czyli zostaje serwis, po ile są ekrany do mi4?

Opublikowano

Chyba zbieg okoliczności, jeżeli po wipe, a potem MiFlash jest dalej bez zmian, to raczej kwestia wyświetlacza, jakby podświetlenie walnęło... Ciekawe tylko dlaczego... Ceny wyświetlaczy... pewnie w kole 80$ + robocizna jeżeli dajesz do serwisu... Najlepiej napisz do MiCenter. 

Opublikowano

u acida 470 + wysyłka, odeśle do chin to też pewnie zwalą na użytkownika czyli mnie czyli te 80$+ robocizna + telefon pewnie będzie do u mnie w połowie stycznia

Opublikowano
13 minut temu, energyypl napisał:

u acida 470 + wysyłka, odeśle do chin to też pewnie zwalą na użytkownika czyli mnie czyli te 80$+ robocizna + telefon pewnie będzie do u mnie w połowie stycznia

Jak wyślesz do Burizy to naprawią Ci gwarancyjnie, zapłacisz pewnie tylko wysyłkę do Chin (paczka w kole 50zł chyba, ale jak upchniesz w list to ~20zł, ew. kurierem ślij, ale wtedy ~120zł za wysyłkę z tego co wiem), naprawa tam z tego co mówił Buriza to ~15min, więc jak potrwa to 3-4dni, to będzie dużo i do końca grudnia pewnie telefon miałbyś. Sam tego nie uwaliłeś, bo jeżeli i po wipe i po MiFlash dalej nic nie wstaje, to raczej wyświetlacz padł.

Opublikowano
11 minut temu, Nezumi napisał:

Jak wyślesz do Burizy to naprawią Ci gwarancyjnie, zapłacisz pewnie tylko wysyłkę do Chin (paczka w kole 50zł chyba, ale jak upchniesz w list to ~20zł, ew. kurierem ślij, ale wtedy ~120zł za wysyłkę z tego co wiem), 

w kole?? ehh chodzi o sam czas transportu może iść od tyg do 30 dni.. sam już nie wiem

Opublikowano
1 godzinę temu, energyypl napisał:

w kole?? ehh chodzi o sam czas transportu może iść od tyg do 30 dni.. sam już nie wiem

średnio listy z Chin idą ~2tygodnie, więc tragedii nie ma, wszystko zależy na czym nam bardziej zależy, na czasie, czy na kasie :D.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
12 minut temu, energyypl napisał:

Okazalo sie ze winna jest bateria. Uszkodzona ponoc z winy urzytkownika bardzo ciekawe jakim cudem

Jak to? Grzebałeś pod baterią?

Opublikowano

W zyciu nawetplecow nie wymienoalem ani klapki nie otwieralem. Przekazano mi ze blomby sa zerwane z bateri. Gdybym wiedzial to bym zrobil zdj plomb u mnie w domu jesli idzie jakos zdjac plecy bez przyssawki a tak teraz to po spraqie bo nie mam jak tego udowodnic

Opublikowano
14 minut temu, energyypl napisał:

W zyciu nawetplecow nie wymienoalem ani klapki nie otwieralem. Przekazano mi ze blomby sa zerwane z bateri. Gdybym wiedzial to bym zrobil zdj plomb u mnie w domu jesli idzie jakos zdjac plecy bez przyssawki a tak teraz to po spraqie bo nie mam jak tego udowodnic

Reklamowałeś u Burizy?

Opublikowano
1 godzinę temu, kulig007 napisał:

Szczęście w nieszczęściu, że TYLKO bateria.

Bo na XFS w 100 zł się zmieścisz na spokojnie.

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

ja wiem że to tylko bateria i fajnie. tylko wiesz co boli? to że kupiłem nowy telefon a okazuje że ktoś w nim kręcił. wiem teraz nic nie udwodnie. nie wiem kto mahstrował ale wiem jedno że to nie byłem ja. jestem na straconej pozycji bo nic nie udowodnie no ale takie coś nie jest przyjemne dowiadujesz sie że serwis uznał że to ty jesteś winny mimo iż nic nie zrobiłeś. a telefon nowy...

• Like 1
Opublikowano

Byłaby trzecia spośród setek pozytywnych. Ale nie jest bo Pan energyypl w ani jednym poście nie napisał złego słowa o XON

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...