eloelo1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Cześć, Chciałem zrobić format telefonu (bo aktualnie mam po prostu aktualizację v7 na v6- a zależy mi aby mieć system "na czysto"), zgodnie z instrukcją Acid'a: http://miuipolska.pl/forum/topic/3160-miflash-formatowanie-telefonu-windowslinux/?page=1 Metody nr 1 nawet nie zaliczyłem, bo nie mam pojęcia gdzie w MiPCSuite miałbym to zrobić... Dlatego też podjąłem się wykonania metody nr 2. Niestety, ale będąc po przerobieniu wszystkich punktów i kliknięciu "Flash" pojawia mi się momentalnie komunikat "Missmatching image and device error", z tego co wyczytałem na innej stronce, to najprawdopodobniej spowodowane jest to tym, iż zapodałem niepoprawny ROM dla swojego telefonu. Próbowałem dwie wersje: 1. Redmi 2 Latest Global Developer Version Fastboot File Download 2. Redmi 2 Latest Global Stable Version Fastboot File Download Na obu ten sam komunikat. nie rozumiem, jaki inny ROM miałbym ściągnąć do swojego Redmi 2S? Naprawdę nie widzę nic innego co by pasowało z sugerowanej strony: http://en.miui.com/a-234.html A może przez wykonanie Recovery wipe all data uzyskam ten sam efekt? Zechciałby ktoś pomóc? Pozdrawiam Edytowane 17 Listopada 2015 przez eloelo1
Nezumi Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 Nie ma sens instalowania czystego systemu jezeli nic złego sie nie dziej. Jezeli tak bardzo chcesz sobie wyczyscic system, to wejdz w recovery i wybierz oocje wipe all data, dostaniesz czysty system, po tej operacji wystarczy ponownie zainstalowac najnowsza aktualizacje... 1
eloelo1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 Dzieki za wypowiedz. W takim razie rozumiem, ze wipe all data pozbywa sie z pamieci tych wszystkich chinskich smieci, ktore mialem zaraz po zakupie? Jeszcze jakbys mogl mi powiedziec, czemu pokazuje jednak mi sie taki blad? Czy Romy, ktore zawarlem w pierwszym poscie faktycznie maja prawo nie pasowac do mojego modelu 2014813, bo jesli tak, to skad je wziac? Pozdrawiam
Nezumi Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 9 minut temu, eloelo1 napisał: Dzieki za wypowiedz. W takim razie rozumiem, ze wipe all data pozbywa sie z pamieci tych wszystkich chinskich smieci, ktore mialem zaraz po zakupie? Jeszcze jakbys mogl mi powiedziec, czemu pokazuje jednak mi sie taki blad? Czy Romy, ktore zawarlem w pierwszym poscie faktycznie maja prawo nie pasowac do mojego modelu 2014813, bo jesli tak, to skad je wziac? Pozdrawiam Nie wiem dlaczego tak się dzieje, być może są to obrazy pod 811, nie ma tam żadnych informacji co do modelu, więc ciężko mi stwierdzić. Aby pozbyć się syfu wgranego przez chińczyków, robimy wipe all data(powrót do fabrycznych), następnie instalujemy najnowsze MIUIPolska. Powinno to usunąć wszelki syf z urządzenia. 1
eloelo1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 Rozumiem. Jeszcze mam tylko jedno pytanko: czym w takim razie rozni sie all wipe data od formatu za pomoca miflasha?
Nezumi Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 1 godzinę temu, eloelo1 napisał: Rozumiem. Jeszcze mam tylko jedno pytanko: czym w takim razie rozni sie all wipe data od formatu za pomoca miflasha? MiFlash czyści równie pliki systemowe, jak i wywala cały system, wgrywając nowy (coś jakbyś instalował od nowa windowsa na PC), natomiast Wipe all Data usuwa wszelkie cache + dane użytkownika z urządzenia, więc również wszystko co wgrał sobie chińczyk. 1
eloelo1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Opublikowano 20 Listopada 2015 Super, o to mi chodziło. Temat do zamknięcia w sumie. Nezumi, gdzie Ci mogę plusika postawić? Bo nie widzę takiej opcji :O
Nezumi Opublikowano 20 Listopada 2015 Opublikowano 20 Listopada 2015 8 minut temu, eloelo1 napisał: Super, o to mi chodziło. Temat do zamknięcia w sumie. Nezumi, gdzie Ci mogę plusika postawić? Bo nie widzę takiej opcji Plusiki wstawiasz dając "Lubie To". Cieszę się, że pomogłem. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. 1
Rekomendowane odpowiedzi