Rafalisko Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Witajcie, Używam telefonu od kilku tygodni. Mam problem od samego początku z danymi mobilnymi. Po dłuższym czasie wyłączonych danych telefon nie chce się połączyć kiedy włączam je w menu. Pomaga tylko przejście w tryb samolotowy i wyjście z niego. Próbowałem zrobić apn ale jak już go stworzyłem i używałem to MMS nie chciały mi się pobierać. Miał ktoś taki problem? Wersja oprogramowania która używam to 20151105 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Erouz Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 to probowales zrobic APN do mmsow tez? w mojej sieci robi sie do internetu i do mmsow i wtedy dziala. choc odkad uzywam miui wersji europejskiej nie mam juz problemow i z netem i mmsami.
kade Opublikowano 15 Listopada 2015 Opublikowano 15 Listopada 2015 Ją dziś też zauwazylem ten sam problem, ale ja neta nie mam nawet na wifi, 5.9.24 miui polska Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rafalisko Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Opublikowano 15 Listopada 2015 Robiłem tylko do internetu. MMS nie ruszałem spróbuję jedno i drugie zrobić Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
TePe84 Opublikowano 16 Listopada 2015 Opublikowano 16 Listopada 2015 (edytowane) Ja mam taki problem że jak siedze dłużej na wifi a później wychodze z domu i chce włączyć internet to nie chce mi sie połączyć właczam tryb samolotowy i spowrotem właczam NJU i wtedy łapie internet już zakażdym razem. Da rade przeżyć Edytowane 16 Listopada 2015 przez TePe84
Rafalisko Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Opublikowano 19 Listopada 2015 Da radę przeżyć, ale niekiedy jest denerwujące nowe Apn nie pomogły więc nadal niema rozwiązania problemu. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Suprboar Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 U mnie to samo się dzieje (operator Play), czyli samoczynnie prędkość połączenia spada praktycznie do zera i dopiero wyłączenie danych komórkowych/ tryb samolotowy lub w przypadku wifi uruchomienie ponownie połączenia wifi. Warto podkreślić, że to samo się dzieje na wifi. Wkurza mnie ten problem coraz bardziej bo mocno wpływa na aplikacje które komunikują w trybie push : Messenger, Hangouts, Facebook, Inbox, czy stockowa aplikacja E-mailowa etc. Przez te problemy Inbox w ogóle nie daje powiadomień, na Hangouts podobnie, na Messengerze dostaje je z kilku kilkunastominutowym opóźnieniem. Było kilka oficjalnych aktualizacji od Xiaomi ale żadna nie naprawiła problemu. Obecnie używam telefonu w trybie dualsim obie karty w Play.
Rekomendowane odpowiedzi