Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Używam telefonu od kilku tygodni. Mam problem od samego początku z danymi mobilnymi. Po dłuższym czasie wyłączonych danych telefon nie chce się połączyć kiedy włączam je w menu. Pomaga tylko przejście w tryb samolotowy i wyjście z niego. Próbowałem zrobić apn ale jak już go stworzyłem i używałem to MMS nie chciały mi się pobierać. Miał ktoś taki problem? Wersja oprogramowania która używam to 20151105

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

to probowales zrobic APN do mmsow tez? w mojej sieci robi sie do internetu i do mmsow i wtedy dziala. choc odkad uzywam miui wersji europejskiej nie mam juz problemow i z netem i mmsami.

Opublikowano

Ją dziś też zauwazylem ten sam problem, ale ja neta nie mam nawet na wifi, 5.9.24 miui polska

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ja mam taki problem że jak siedze dłużej na wifi a później wychodze z domu i chce włączyć internet to nie chce mi sie połączyć właczam tryb samolotowy i spowrotem właczam NJU i wtedy łapie internet już zakażdym razem. Da rade przeżyć ;)

Edytowane przez TePe84
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie to samo się dzieje (operator Play), czyli samoczynnie prędkość połączenia spada praktycznie do zera i dopiero wyłączenie danych komórkowych/ tryb samolotowy lub w przypadku wifi uruchomienie ponownie połączenia wifi. Warto podkreślić, że to samo się dzieje na wifi. Wkurza mnie ten problem coraz bardziej bo mocno wpływa na aplikacje które komunikują w trybie push : Messenger, Hangouts, Facebook, Inbox, czy stockowa aplikacja E-mailowa etc. Przez te problemy Inbox w ogóle nie daje powiadomień, na Hangouts podobnie, na Messengerze dostaje je z kilku kilkunastominutowym opóźnieniem. Było kilka oficjalnych aktualizacji od Xiaomi ale żadna nie naprawiła problemu. Obecnie używam telefonu w trybie dualsim obie karty w Play.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...