Corvax Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Gdy kupowałem telefon zrobiłem test Antutu benchmark i pokazało mi ponad 49tys. Ostatnio robiłem kilka razy i wywalało różnie raz 38tys innym razem 35tys jeszcze kiedy indziej 43tys. Co może być przyczyną? Sprawdzałem go w różnych warunkach czyli jak był ciepły i zimny i nie ma to znaczenia raczej. Nie masturbuję się do cyferek ale jednym z powodów dla którego kupiłem ten telefon to wysoka wydajność i zaniepokoiło mnie to trochę, bo nie wiem czy to wada jakaś czy te modele tak mają. Jest może jakiś inny benchmark albo program albo sposób na przetestowanie mojego telefonu?
skubi07 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Po pierwsze, antutu ma się nijak do tego jak jest wydajny telefon. Jeśli tylko nie Masz jakichś lagow, przycinek, albo coś co nie działa to nie ma sensu na to patrzeć. Jak trzeba będzie więcej mocy telefon sam sobie odpali tyle rdzeni ile trzeba i ustawi takie taktowanie żeby było w sam raz. Więc Nie ma Co patrzyć na wyniki chyba że chcesz się popisać w gimnazjum na korytarzu ze masz więcej cyferek niż koledzy. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Cichq Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Wysoką wydajność gwarantuje procesor, nie wynik w benchmarku Jeśli wychodzi, że masz 35tysięcy, a telefon nagle nie zwolnił i nie ma lagów to nie ma się co przejmować. Są inne benchmarki, np. Antutu X, 3Dmarki, wpisz benchmark w sklepie play i już. Ps. Zostaw telefon na 5minut, wyczyść pamięć w panelu sterowania, zrób restart i znowu pokaże się magiczne 49k.
Nezumi Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Kolejny... Wywal telefon bo masz za mało cyferek w AnTuTu (sam bóg musiał ten bench chyba robić bo wszyscy w niego ślepo wierzą)... Odinstaluj AnTuTu i masz problem z głowy! Tadam! Proste i skuteczne . Nie wiem co wy widzicie w AnTuTu... Zamykam bo to sensu nie ma, bo to ani problem sprzętowy, ani softu.. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi