Skocz do zawartości

Karta SIM jest nieaktywna | + inne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co jakiś czas pojawia mi się w pasku u góry ikonta niebieskiego kwadratu, z nim plaster miody z napisaem MI i "Karta SIM jest nieaktywna" - nie mam pojęcia co to znaczy i dlaczego tak się dzieje, główna karta SIM z Play ma się raczej dobrze, mam zasięg 4G (czy to LTE? czy dla LTE pisałoby LTE?) i mogę korzystać z internetu. Gdy to tapnę wyskakuje okno u dołu ekranu:

"Wykryto nową kartę SIM
Wykryto więcej niż 1 kartę SIM (dziwne bo mam tylko jedną w urządzeniu) powiązaną z kontem. Niektóre usługi mogą wymagać ponownej aktywacji. Wysłane zostaną 2 wiadomości SMS w celu aktywacji Darowe wiadomości w chmurze (jeśli to te z MIUI darmowe SMSy to nie chcę tego) "

Wybieram AKTYWUJ

i wyskakuje "Aktywacja karty SIM Wysyłanie wiadomości aktywacyjnej do bramki S...."

Po czasie "Nie udało się aktywować karty SIM. Zmień język systemu na angielski i spróbuj ponownie"

O co z tym wszystkim chodzi pojawia mi się to regularnie co jakiś czas, jak to wyłączyć?

~~~~

Druga sprawa nie mogę ściągać aplikacji z Google Play przez sieć komórkową, mam komunikat "oczekuję na wifi" mimo, że odhaczam "pobieraj tylko przez wifi"

Opcja jest jakby nieaktywna:

Screenshot_2015-11-05-14-58-21_com.miui.networkassistant.png

Opublikowano

FAQ

Serio... wejście tam trwa 10sek, a rozwiąże Twoje problemy.

Aktywacja karty = chmura xiaomi. Zmień język na eng. aktywuj, zmień na polski.

Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...