Axles Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam, co jakiś czas pojawia mi się w pasku u góry ikonta niebieskiego kwadratu, z nim plaster miody z napisaem MI i "Karta SIM jest nieaktywna" - nie mam pojęcia co to znaczy i dlaczego tak się dzieje, główna karta SIM z Play ma się raczej dobrze, mam zasięg 4G (czy to LTE? czy dla LTE pisałoby LTE?) i mogę korzystać z internetu. Gdy to tapnę wyskakuje okno u dołu ekranu: "Wykryto nową kartę SIM Wykryto więcej niż 1 kartę SIM (dziwne bo mam tylko jedną w urządzeniu) powiązaną z kontem. Niektóre usługi mogą wymagać ponownej aktywacji. Wysłane zostaną 2 wiadomości SMS w celu aktywacji Darowe wiadomości w chmurze (jeśli to te z MIUI darmowe SMSy to nie chcę tego) " Wybieram AKTYWUJ i wyskakuje "Aktywacja karty SIM Wysyłanie wiadomości aktywacyjnej do bramki S...." Po czasie "Nie udało się aktywować karty SIM. Zmień język systemu na angielski i spróbuj ponownie" O co z tym wszystkim chodzi pojawia mi się to regularnie co jakiś czas, jak to wyłączyć? ~~~~ Druga sprawa nie mogę ściągać aplikacji z Google Play przez sieć komórkową, mam komunikat "oczekuję na wifi" mimo, że odhaczam "pobieraj tylko przez wifi" Opcja jest jakby nieaktywna:
Nezumi Opublikowano 5 Listopada 2015 Opublikowano 5 Listopada 2015 FAQ Serio... wejście tam trwa 10sek, a rozwiąże Twoje problemy. Aktywacja karty = chmura xiaomi. Zmień język na eng. aktywuj, zmień na polski. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. 1
Rekomendowane odpowiedzi