Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zauważyłem, że mam zajęte około 5 GB według ustawienia > pamięć. W es eksploratorze sprawdziłem ile zajmują poszczególne katalogi. Brakuje mi około 1,3 GB gdzie to się może podziewać? Oczywiście wszystkie pliki widoczne, uprawnienia root itd jest ok... Ktoś ma jakiś pomysł? Chciałbym uniknąć jakichś całościowych formatów telefonu.

Mi 4W 3 GB RAM

Opublikowano

A wiesz że pamięć w MI4 jest emulowana do jednej partycji? Tzn nie ma osobnej partycji /data na aplikacje i ich dane tylko jest jedna partycja na wszystko. Te brakujące 1,3GB to najpewniej będą właśnie te aplikacje i ich dane. DiskUsage fajnie to pokazuje bo wyraźnie jest odznaczona część która robi za pamięć wewnętrzną która się nazywa "Media" i osobno część która w innych telefonach jest jako partycja /data czyli "Apps". U mnie jest też 163MB zajęte jako "System data" a ponadto jeśli ilość wolnego miejsca jest krytycznie niska system rezerwuje sobie trochę pamięci którą DiskUsage widzi jako "Reserved" czy coś w tym stylu. W sumie nie wiem po co... i tak jak mi się pamięć skończyła dopiero po wymuszonym restarcie jakoś udało mi się uruchomić solida i cokolwiek wykasować żeby system zaczął działać :P

Opublikowano

Najwyraźniej es eksplorator gubi któryś z katalogów (nie pokazuje jego użycia pamięci) i stąd wspomniane 1,3 GB zguby. Disk usage pokazał co ile zajmuje i się zgadza. Przeglądając zawartości większych katalogów jest ok.

Mi 4W 3 GB RAM

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...