Skocz do zawartości

Przypomnienia kalendarza za wcześnie o 12h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam problem z oryginalną apką kalendarza wbudowaną w MIUI (telefon Mi4c, wersja softu 5.10.22). Chodzi o to, że jak dodam sobie przypomnienie pod tytułem "1 Dzień" to jeśli wydarzenie jest o 18 to telefon zamiast przypominać mi o nim 24 godziny przed to zaczyna się "drzeć" o godzinie 6 rano w dniu wydarzenia. Przypomnienie włącza się o 12h za późno. W ustawieniach strefa czasowa jest ok (GMT +1). Synchronizacja z kalendarzem google włączona.

Edit:

Ewidentnie jest coś skopane.

Telefon:

Screenshot_2015-10-29-10-30-45_com.andro

Kalendarz google przez www po synchronizacji:

bad_calendar.thumb.jpg.2cdc7c77a4772dac7

Gdzie to można zgłosić, żeby zostało naprawione?

Przy okazji. Czy da się zdefiniować własny czas przypomnienia (np. trzy godziny przed) czy tylko trzeba korzystać z wbudowanych w aplikację?

Czy ktoś miał podobny problem?

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez Klosiak
Opublikowano

U mnie działa ok, mam dwa powiadomienia:

1) 1 dzień

2) 1 godzinę 

i na webowej stronie się pokrywa i faktycznie w rzeczywistości też powiadamia w dobrym czasie.

BTW: nie można własnego czasu.

Opublikowano (edytowane)

Hm...to wychodzi na to, że apka kalendarza różnie działa na różnych telefonach.

Zainstalowałem Google Kalendarz wszystko działa OK. Szkoda, że stockowa apka się kaszani bo ma ładniejsze widgety i interfejs :(

Edytowane przez Klosiak
Opublikowano (edytowane)

Pomyślałem, że może w tłumaczeniu jest błąd, ale u mnie śmiga. Chociaż dla pewności ustaw w systemie angielski i zobacz jak wtedy będzie.

Trafiony - po przestawieniu języka na angielski jak dałem wydarzenie i przypomnienie na 1 day i 1 week to w kalendarzu google przez www pokazało się to samo.

Po przestawieniu na Polski i przypomnieniu na 1 dzień i 1 tydzień w kalendarzu google wskakuje 12 godzin i 2 dni :D

Pytanko, czy to zostanie poprawione w przyszłości?

Edytowane przez Klosiak
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...