lg4xhd Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Witam. Rozumiem, że z Updatera nie można aktualizować MIU, ponieważ nadpisze się SYSTEM1 i Recovery. Jak w takim razie posiadając CWM (r11 update1) zaktualizować system MIUI ? Na partycji system1 mam CyanogenModa Na partycji system2 mam MIUI Cyanogenmoda moge wygrywac bez problemu, natomiast, gdy próbuje wgrać MIUI wyskakuje komunikat, że ZIP jest dla wersji "canro", a ja posiadam wersję "cancro_aosp". Prośba. Może ktos napisać, w jaki sposób poprawnie utworzyć dualboot ? Edytowane 18 Października 2015 przez lg4xhd
kulig007 Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Bo w CWM chyba nie zainstalujesz aktualnych wersji MIUI . Chyba chodzi o podpis. Dlatego wywala instalacje w CWM. Prawdopodobnie trzeba edytować jakiś plik w ROMie, ale nie pamiętam który. Mi4/Tapatalk/sMIUI Edytowane 18 Października 2015 przez kulig007
lg4xhd Opublikowano 18 Października 2015 Autor Opublikowano 18 Października 2015 Jest ktoś może, kto używa TDB ? Coś mi się kaszani. Niby mam w CWM załączone TDB, i mam partycje system1, system2 oraz data1 i data2. Systemy startują, tylko pojawiają sie w nich FC. (aplikacja została zatrzymana). Miałbym wielką prośbę, jak ten TDB poprawnie wgrać. Korzystałem z poniższych solucji i po żadnej z nich nie działa to poprawnie: http://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/help/easy-flashing-guide-cm-miui-using-tdb-t2868411 oraz Niby sa dwa systemy, ale się gryzą ze sobą...
lg4xhd Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 naprawde nikt sie nie bawil tu z TDB ?
fredek Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 naprawde nikt sie nie bawil tu z TDB ? A jaki jest sens takiej zabawy skoro samo CWM: - nie działa z nowszymi wersjami miui, - do instalacji cm12.1 też nie jest zalecany, problemy bywają przy aktualizacji - program ma błędy i jest porzucony przez twórców, nikt go nie poprawia ani nie rozwija od ponad roku. Zresztą nawet jakby było wszystko ok z programem to i tak tryb TDB nie jest cudownym panaceum, bo będziesz miał problemy z aplikacjami bankowymi (np. IKO nie zainstalujesz i aktywujesz jednocześnie na CM i MIUI), problemem będzie też synchronizacja stanu aplikacji między systemami, dotyczy to np. spotify, gierek typu asphalt 8, programów operatorów komórkowych typu MiBOA...
lg4xhd Opublikowano 19 Października 2015 Autor Opublikowano 19 Października 2015 czyli krótko mówiac, lipa. Faktycznie lepiej się zdecydować na jeden system i ew. poszerzyć sobie partycje. To dzięki za sprowadzenie mnie na ziemię Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi