Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

dostałem telefon z Aliexpress od Top-One (2015052), zrobiłem full wipe, potem wgrałem MIUIPL (MIUIPolska_hermes_5.9.24_v7-5.0.zip) i próbowałem ustawić LTE, niestety nie udało mi się, wg map jestem w zasięgu i T-Mobila na SIM1 (mam nową kartę z przed miesiąca więc powinno być git) i PLUSA  na SIM2 (AERO2)

Czy możliwe jest, że TOP-ONE wgrał jakieś inne ustawienia modemu? Miał tak napisane na aukcji, że wgrywają nowy soft i wtedy działa FDD LTE.

Dołączam screeny jak to u mnie wygląda

Logi z *#*#4636#*#* post-7746-0-96494600-1444818227_thumb.pn

Ustawienie AERO2 APN: post-7746-0-99566300-1444818215_thumb.pn

Mógłby ktoś sprawdzić tą wersję modemu z tego screena?post-7746-0-24800800-1444818194_thumb.pn

post-7746-0-74284600-1444818490_thumb.pn

Edytowane przez daron
Opublikowano (edytowane)

T Mobile

Rozumiem że na 100% jesteś w zasięgu lte i na slocie jest ustawiony tryb pracy sieci 4g, transmisja danych włączona. W pasku statusu powinno się pojawić 4g lub lte? Jak się nie pojawia to jesteś poza zasięgiem, spróbuj na zewnątrz budynku. Jak się połączy (na 4g/lte) a nie będzie neta to sprawdź apn dla tej karty sim, powinno być "internet" (nie "era_internet" czy "heyah")

Aero2

Jeżeli w ogóle nadaje lte to sprawdź czy czasem nie na lte 800 MHz której twój telefon nie obsługuje (chyba)

Edytowane przez tomek0768
Opublikowano

Tak zasięg mam pełny mieszkam w Krakowie, z map t-mobile wynika, że jest pokrycie, sprawdzałem na zewnątrz też nie wykrywało, mam ustawione tak jak piszesz apn: internet. .  Rzeczywiście aero2 może nie działać, pod *#*#3646633#*#* mam band mode LTE ustawione na 1,3,7, 38,39,40,41. Chyba pozostaje mi sprawdzić kartę z play'a

Opublikowano

Aero2 nie ma LTE, więc łączyć po LTE nie będzie.

Hm...

BDI to mobilny dostęp do internetu umożliwiający połączenie z siecią za pośrednictwem urządzeń mobilnych, który świadczony jest w technologii HSPA+ (900 MHz) lub LTE (2600 MHz).

Opublikowano (edytowane)

Hm...

BDI to mobilny dostęp do internetu umożliwiający połączenie z siecią za pośrednictwem urządzeń mobilnych, który świadczony jest w technologii HSPA+ (900 MHz) lub LTE (2600 MHz).

chyba że w ostatnich dniach coś się zmieniło, w co wątpię.

używam aero2 od dawna, ba mam nawet 3 karty :) i używam w sprzętach posiadających LTE, i zawsze łączy i działa jako H+ lub 3G,

oznaczenie LTE może widziałem na sekundę, dwie i zawsze wracało do wyżej wymienionych.

Dodam że używam w dużym mieście w 3 różnych dzielnicach.

Gdyby było dostępne LTE to by mi łączyło.

więc stawiam na marketingowy bełkot AERO2 lub dopiero startują z tą opcją...

zapomniałem dopisać że używam opcji darmowej i nie wiem jak wygląda sprawa po wykupieniu ich płatnych pakietów.

Ja testowałem dwu-krotnie ich płatne pakiety w ramach darmowych testów i LTE też nie było.

Edytowane przez smoku
Opublikowano (edytowane)

Tak zasięg mam pełny mieszkam w Krakowie, z map t-mobile wynika, że jest pokrycie, sprawdzałem na zewnątrz też nie wykrywało, mam ustawione tak jak piszesz apn: internet. . Rzeczywiście aero2 może nie działać, pod *#*#3646633#*#* mam band mode LTE ustawione na 1,3,7, 38,39,40,41. Chyba pozostaje mi sprawdzić kartę z play'a

Jak nie wyświetla w pasku LTE czy 4G to brak (wystarczająco dobrego) zasięgu na 99%.

APN może być źle ustawiony ale do nadajnika lte powinien się zalogować, neta nie będzie najwyżej.

Albo karta nie obsługuje lub nie włączony tryb 4g - ale to chyba wykluczyłeś. Kup za 5 zł jakiś starter i sprawdź, A na 3G działa? O T mobile pytam?

Po każdej zmianie ustawień apn restart albo wyłączenie i włączenie karty sim.

Jak już ci się skończą pomysły to ściągnij MTK engineering tool (czy jakoś tak) i sprawdź czy nie masz powyłączanych częstotliwości dla lte

Edytowane przez tomek0768
Opublikowano

Problem rozwiązany, przyczyną było wyłączenie 4g w T-Mobile, skurczybyki wyłączyli 4G w moim pakiecie blueconnect, żeby LTE w ogóle działało trzeba przejść na wyższą taryfę, ogarnąłem dopiero jak włożyłem virgin mobile, 4G chodzi bez problemu. Dzięki za pomoc :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...