Skocz do zawartości
  • 0

AccuWeather i inne na pasku powiadomień + inne problemy

Pytanie

Opublikowano

Cześć. Powoli opanowuję Miui, ale jeszcze paru rzeczy nie rozgryzłem. Mianowicie,

1. w apce AccuWeather i innych podobnych apkach pogodowych, jest możliwość stałego wyświetlania informacji o temperaturze na pasku powiadomień. Jak to ustawić w Miui, żeby działalo?
  2. Mam świetna aplikację Gentle Alarm, która na innych nakładkach działa bez problemu. Na Miui wymaga pewnie dodatkowych ustawień, żeby budziła. Wiecie może co należy zrobić?
  3. I ostatnie pytanie (przynajmniej na razie  :cool:  ). Jak uruchomić słownik przy wpisywaniu tekstu na czatach gier - np. Clash of Clans

PS pytanie jest powtórzone, ale proszę adminów o nie usuwanie go stąd. W dziale o RMN2 nie uzyskałem żadnej odpowiedzi, dlatego tutaj szukam odpowiedzi.

//Z25: Wywaliłem z RMN2, mogłeś napisać PM to bym przeniósł  :P

• Like 1

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

1. Systemowa apka raczej tego nie ma..ale co to za problem pobrać właśnie accuweather od którego pogodę bierze systemowa apka?

2. Przytrzymaj obraz/ikonę tej aplikacji w ostatnio używanych apkach (przycisk funkcyjny po lewej) aby przejść do inf. o aplikacji i na samym dole masz zarządzanie uprawnieniami. Może jest coś wyłączone, co powinno być włączone aby ten Gentle Alarm działał tak jak chcesz.

3. Tu nawet nie wiem o co chodzi xd

• 0
Opublikowano

1. Systemowa apka raczej tego nie ma..ale co to za problem pobrać właśnie accuweather od którego pogodę bierze systemowa apka?

2. Przytrzymaj obraz/ikonę tej aplikacji w ostatnio używanych apkach (przycisk funkcyjny po lewej) aby przejść do inf. o aplikacji i na samym dole masz zarządzanie uprawnieniami. Może jest coś wyłączone, co powinno być włączone aby ten Gentle Alarm działał tak jak chcesz.

3. Tu nawet nie wiem o co chodzi xd

Ad. 1. Wiem że systemowa apka tego nie ​potrafi. Własnie Accuwether oraz preferowana przeze mnie "eWeather HD & Trzęsienia" wyświetla informacje o aktualnej pogodzie na pasku powiadomień. I za ... Chiny Ludowe nie wiem jak to ustawić.

Ad. 3. Już tłumaczę. Gdy piszę maila lub sms nad klawiaturą pojawia się słowniczek/podpowiedzi pisowni. Jak zrobić, żeby taki sam słowniczek wyskakiwał np. podczas pisania w czacie gry?maxresdefault.jpg

• 0
Opublikowano

Wracając do pkt. 2. Dziś przez przypadek zobaczyłem, że gdy w telefon wpięte są słuchawki, to nie słychać budzika Gentle Alarm. Można coś z tym zrobić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...