Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś pomoże bo mi się już pomysłu skończyły. Mam kilka aplikacji dodanych do autostart, zarządzanie baterią oczywiście zmienione na pełny dostęp, jakieś automatyczne czyszczenia pamięci i procesów itp wszystko powyłączane, mimo tego aplikacje po restarcie telefonu same nie startują a jeśli nawet uruchomię ręcznie to po jakimś czasie proces zostaje ubity. Nie miałem takich problemów w starym x3 Pro. Nie może tak być ze nie dostaje powiadomień z ważnych apek bo telefon sam robi sobie co chce. 0

Proszę o opinie czy też tak macie ? Jest jakaś rada na to?

Opublikowano (edytowane)

No tu trudno powiedzieć - nie mam u siebie żadnych problemow typu brak powiadomień - ze wszystkiego z czego korzystam sa - apki mam zablokowane w ramie - pełen dostęp do zasilania+ aurostart - wstrzymanie aktywnosci wyłączone - powiadomienia mam tez bezproblemowe np. z apki bankowej mimo ze nie jest zablokowana w pamieci - baterie ma na oszczedzaniu - wstrzymywanie włączone i nie ma aurostartu ... Jedyne co musze recznie wlaczyc po restarcie to apke od volume boostera - ona tak ma odkąd pamietam - potem śmiga bez problemu - no i włączyć ręcznie adguarda bo ma - tez odkąd pamietam - taki myk, ze nie zawsze ładuje poprawnie podglad aplikacji - ale to wystarczy wstrzymac jej działanie i uruchomić ponownie - no i dziala ... Choc bywają z nia problemy (rozlaczenie vpn) no ale nie ma tragedii 🙃 jedyny problem z powiadomieniami to jest z gmailem - ale to bylo odkad pamiętam ... Z poczty o2 przychodza bezproblemowo ... Korzystam z komunikatorow typu messenger whatsapp i gg - tez powiadomienia normalnie przychodza np. z olx i allegro ... Niczego poza wspomnianą apka od volume nie uruchamiam dodatkowo w ogole ...

Ps. Czyszczenie ramu mam ustawione na jedna minute po zablokowaniu ... W zablokowanych tylko widgety + komunikatory + tapeta + adguard + poczta

Edytowane przez Master
Opublikowano

@Master Dzięki za info. Właśnie dzisiaj trafiłem na to blokowanie aplikacji, ustawiłem, będę obserwował czy to rozwiązało problem, czy miałeś na myśli właśnie to co na screen?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, zeno55 napisał(a):

@Master Dzięki za info. Właśnie dzisiaj trafiłem na to blokowanie aplikacji, ustawiłem, będę obserwował czy to rozwiązało problem, czy miałeś na myśli właśnie to co na screen?

A screena nie dałeś 🙃 to pisalem o tym co w zalaczeniu ... Czyszczenie pamieci jak wspomnialem mam ustawione na 1 minute ... Żeby smieci wywalalo ... Zawsze to bateria dluzej trzyma ...

Screenshot_2026-05-26-15-27-50-957_com.miui.securitycenter.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

Ups no tak nie dołączyłem . Nie mam takiej opcji jak u Ciebie na zdjęciu , mam coś takiego na hyper os 3, nie wiem czy to spełnia tą samą funkcje? Na razie jest gites 0ad0c6466c39ededade2aabda94bf00e.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A screena nie dałeś to pisalem o tym co w zalaczeniu ... Czyszczenie pamieci jak wspomnialem mam ustawione na 1 minute ... Żeby smieci wywalalo ... Zawsze to bateria dluzej trzyma ...
Screenshot_2026-05-26-15-27-50-957_com_miui.securitycenter.thumb.jpg.52db567d33d1e322fc36dff8d69f52e8.jpg
No mam dalej z tym problem. Co prawda nie ubija mi apek w trakcie pracy ale po restarcie telefonu nie startują same, oczywiście są wszystkie w auto starcie oraz dodatkowo zablokowane w pamięci a mimo tego procesy automatycznie nie startują, chyba nie powinno tak być - o co może chodzić?
Opublikowano

Wiesz - nie mialem nigdy takiego problemu na żadnym fonie i żadnym systemie - jedyna apka która musze recznie uruchomic po restarcie to volume booster ... Na razie chyba zostaje restartowac jak najmniej fona 🙃 moze to jakis krzak w systemie? I pomogłoby przywrocenie do ustawien fabrycznych? Albo instalka na czysto? Nie wiem czy masz globala czy xiaomi eu ... Ja na xiaomi eu wiec tu ewentualna instalka na czysto to nie problem ... Na globalu zostaje przywrocenie ... Moze ktos tu xis jeszcze napisze sensownego w temacie - ja w wolnej chwili poszukam info w necie ... Moze gdzies na jakimś forum jest opisany podobny problem ...

Opublikowano

Wiesz - nie mialem nigdy takiego problemu na żądnym fonie ..... [cut]
Nie wiem czy masz globala czy xiaomi eu ... Ja na xiaomi eu wiec tu ewentualna instalka na czysto to nie problem ... Na globalu zostaje przywrocenie ...

Też nie miałem takiego problemu na X3 Pro. Na F8 mam czystego Globala bez żadnych modyfikacji rootów itp
Opublikowano
3 godziny temu, zeno55 napisał(a):

Też nie miałem takiego problemu na X3 Pro. Na F8 mam czystego Globala bez żadnych modyfikacji rootów itp

Ogolnie popatrzylem to slabo z info w tym temacie ... Globala nie mam to nie wiem jak to sie zachowuje ... Xiaomi eu bazuje na chinczyku ... Choc ma tez pewne elementy z globala ... Jesli masz globala to jedyne co mi przychodzi do pustego cymbała to przywrócenie di uatawien fabrycznych ... Pomagalo ty na forum na różne dziwne zachowania ... Możesz tez ewentualnie jeszcze zrobic czyszczenie danych i cache launchera systemowego ... To tez może pomoc choc pewności nie mam ... W ogóle nie pamiętam żeby tu ktos zgłaszał tego typu problemy jak opisywałes ... A sam tez ich nie mialem ... Poczynając od romow miui po wszystkie kolejne hypery ...