Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka. Chciałem się podpytac, jakie banki liberalnie podchodzą do używania roota i innych modyfikacji. Ostatnio mój mBank mocno zaostrzył politykę i mam z nim mnóstwo problemów - zablokowali mi nawet kartę płatniczą. Mam tego serdecznie dość i myślę o zmianie banku. Mam konto na Revolucie, który co prawda ma licencję bankową, ale w Polsce może być trudno z supportem. 

Słyszałem kiedyś, że ING nie jest taki rygorystyczny, ale nie wiem, jak jest teraz. Jeśli aplikacja danego banku wyświetla jedynie ostrzeżenie przed zmodyfikowanym urządzeniem, to spoko - zwykle da się to obejść. Najlepiej by było, żeby nie blokowali dostępu do żadnych funkcji. Jakie są wasze doświadczenia? Które banki byście polecali pod tym kątem (a które na pewno nie)?

Edytowane przez Lord Sithek
Opublikowano

ING mi normalnie działał, teraz nie mam odblokowanego fona, ale niedawno miałem nawet odblokowanie odciskiem palca działało.

• Like 1
Opublikowano

W ING i Santander na odblokowanym BL wszystkie funkcje w aplikacjach normalnie działają oprócz płatności zbliżeniowych bo trzeba kartę podpiąć do portfela google a to nie przechodzi z odblokowanym BLem, ale bez problemu działa blik zbliżeniowy.
Inna sprawa że nie wiadomo jak długo, czy z czasem nie zwiększą obostrzeń.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Netoper napisał(a):

W ING i Santander na odblokowanym BL wszystkie funkcje w aplikacjach normalnie działają oprócz płatności zbliżeniowych bo trzeba kartę podpiąć do portfela google a to nie przechodzi z odblokowanym BLem, ale bez problemu działa blik zbliżeniowy.
Inna sprawa że nie wiadomo jak długo, czy z czasem nie zwiększą obostrzeń.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Dzięki. Pewnie odblokowanego BL też na razie da się obejść TrickyStorem albo TEE Simulatorem. Ale fakt, będzie tylko trudniej...

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 6.05.2026 o 07:17, Lord Sithek napisał(a):

Hejka. Chciałem się podpytac, jakie banki liberalnie podchodzą do używania roota i innych modyfikacji. 

Odblokowany BL, Xiaomi 17, MIUI Polska. 

BNP Paribas działa bez problemu. 

Mbank nie pozwala mi na odblokowanie odciskiem palca (tylko pin) 

Alior - działa logowanie normalnie (nie mam tam konta) 

Santander - jak wyżej. 

Edytowane przez lofix