nibexo Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Hej mam kilka pytań odnośnie romu na Redmi 2 w wersji 813. 1.Gdy zainstaluję rom z MIUIPolska to nie działa sprawdzanie aktualizacji. Cały czas pokazuje, że system jest aktualny a jak wejdę na MIUIPolska to widać, że jest już nowsza wersja. Czy da się to jakoś naprawić może coś mam źle ustawione w opcjach? 2.Rom z MIUIPolska w wersji 813 instaluje mi się bez problemowo a gdy pobiorę ten z oficjalnej strony to wywala mi się około 40%. Zastanawiam się dlaczego wersja udostępniania bezpośrednio przez Xiaomi nie chce się zainstalować a ta z MIUIPolska się bezproblemowo instaluje? Myślałem, że ta wersja z MIUIPolska to tylko polskie tłumaczenie tej z oficjalnej strony (http://en.miui.com/download-261.html). 3.Kolega który ma Mi4 z romem z oficjalnej strony pokazywał mi kiedyś, że ma w opcjach możliwość kompresji danych komórkowych przez co mniej zżera pakiet internetowy. Nie mogę znaleźć takiej opcji u siebie w systemie. Czy taka opcja jest dostępna w RedMi 2? Edytowane 4 Października 2015 przez nibexo
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 http://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Wystarczy poczytać...
nibexo Opublikowano 4 Października 2015 Autor Opublikowano 4 Października 2015 Dzięki za odpowiedź ale na taj stronie jest tylko odpowiedź tylko na pierwsze pytanie.
Nezumi Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Dzięki za odpowiedź ale na taj stronie jest tylko odpowiedź tylko na pierwsze pytanie. (ah ten mój poranny pośpiech, wybacz ) 2. MiFlash, a następnie CN stable, nigdy nie instaluj na dev MIUIPolska, chińskiego stable... 3. Na moim Mi4 tej opcji nie znalazłem, mogę co najwyżej ustawić blokadę danych po wykorzystanym xxGb na miech/dzień/tydzień. Kompresję danych mogę za to odpalić w opcjach przeglądarek (czy to CM, czy systemowa). Nie wiem jak inaczej telefon może "kompresować" transmisje danych... Jeżeli ma do zrobienia aktualizację z Google Play o wadze 20mb, to pobierze 20mb i żadna "kompresja" tutaj nic nie pomoże...
AdamD Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Ad 3 - Panel sterowania, następnie wybierasz opcje transferu który pozostał (łezka), tam będziesz miał opcje "Oszczędzanie transferu", następnie u góry wybierasz zębatke i tam będziesz miał opcje "Włącz oszczędzanie transferu" razem z kilkoma innymi opcjami.
kuczka76 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Witam dziś dotarł do mnie Redmi 2 wersja 813 , był ustawiony jezyk Polski ,w informacji o telefonie jest wersja 66.55.22.00 Stable to znaczy ze nie musze już nic wgrywać ? I pytania o aplikacje typu App manager , DU Speed TouchPal FINDIT MY DU Batery i jeszcze kilka innych to można odinstalować ? Edytowane 9 Listopada 2015 przez kuczka76
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 49 minut temu, kuczka76 napisał: Witam dziś dotarł do mnie Redmi 2 wersja 813 , był ustawiony jezyk Polski ,w informacji o telefonie jest wersja 66.55.22.00 Stable to znaczy ze nie musze już nic wgrywać ? I pytania o aplikacje typu App manager , DU Speed TouchPal FINDIT MY DU Batery i jeszcze kilka innych to można odinstalować ? KLIK Wszystkie odpowiedzi masz tutaj -.- podpowiedź, masz rom z syfem .
kuczka76 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) OK już wgrane to co ma być Edytowane 9 Listopada 2015 przez kuczka76
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 42 minuty temu, kuczka76 napisał: Może jakaś podpowiedz co mam zainstalować , nie bardzo ogarniam jeszcze Miui którą wersje mam zainstalować miui 7 czy 6 ? u mnie w sygnaturce masz wszelkie potrzebne linki, pobierasz rom v7 dev MIUIPolska 5.11.5 dla 2014813, następnie krok po kroku metoda nr 1. Przed instalacją MIUIPolska polecam zrobić Wipe (przywrócenie ustawień fabrycznych).
kuczka76 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Nie przywróciłem ustawien fabrycznych i wgrałem MiUIPolska 5.11.5 , mogę to jeszcze raz zrobić czyli przywrócic ustawienia fabryczne wchodzac ustawienia--urzadzenia--kopia i kasowanie danych--ustawienia fabryczne ?? a potem znów grać Miui ?
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 20 minut temu, kuczka76 napisał: Nie przywróciłem ustawien fabrycznych i wgrałem MiUIPolska 5.11.5 , mogę to jeszcze raz zrobić czyli przywrócic ustawienia fabryczne wchodzac ustawienia--urzadzenia--kopia i kasowanie danych--ustawienia fabryczne ?? a potem znów grać Miui ? Możesz zrobić Wipe, bez problemu, jedynie jeżeli po wipe znikną Ci jakieś aplikacje, jak np. MiPilot (nie pamiętam czy redmi 2 go ma), wtedy ponownie wgraj MIUIPolska .
kuczka76 Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ok wszystko poszło bez problemu teraz można zobaczyć jak to wszystko działa :)
Nezumi Opublikowano 9 Listopada 2015 Opublikowano 9 Listopada 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi