Skocz do zawartości

Xiaomi 12T Pro/Redmi K50 Ultra - HyperOS 3 by Xiaomi.eu - OS3.0.1.0.VLFCNXM - Android 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS3.0.1.0.VLFCNXM dla telefonu Xiaomi 12T Pro/Redmi K50 Ultra (nazwa kodowa diting).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS3.0/xiaomi.eu_DITING_OS3.0.1.0.VLFCNXM_15.zip/download

Co się zmieniło w HyperOS 3? Artykuł tutaj: https://miuipolska.pl/hyperos-3-po-polsku-pierwsze-zrzuty-ekranu-i-porownanie-z-hyperos-2/.

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wszys

W dniu 15.04.2026 o 09:38, dwarfen napisał(a):

Coś długo cisza. Czyżby koniec wsparcia?

Wszystkie "12" dostały Hyperos 3 oprócz Xiaomi 12T, który posiadam. Tak to Xiaomi "wydłuża" wsparcie. Skoro 12T pro dostała Hos3 to kilka miesięcy później powinien też 12T to otrzymać. Rozumiem że wersja Pro tym się róźni od zwykłej że oprócz wydajności dostaje też wcześniej aktualizacje. Tutaj niestety zrobiony..... wałek na 12T 🤥

Opublikowano
3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

No właśnie Xiaomi 12T nie było na liście aktualizacji do HyperOS 3 w ogóle.

Może na pocieszenie chociaż rom modowany od xiaomi.eu? ten model nie ma praktycznie custom romów. Mam mieszane odczucia co do mediateków, sporo z nimi problemów. Generalnie snapdragony to zupełnie inna liga ( lepsza pod wieloma względami )

Opublikowano

Xiaomi 12T Pro to ciągle kozak jeśli chodzi o bebechy. Wiele nowych może mu buty lizać. Szkoda że takie sprzęty tracą wsparcie.

Opublikowano

Szkoda że takie sprzęty tracą wsparcie.

Ale że co? Bez wsparcia sprzęt spowolnił? Przestał działać? Hakerzy zaczęli masowo go hakować?
Mam w codziennym używaniu Samsunga S3 z odpalonym internetem co prawda robi za barometr ale nic mu złego się nie dzieje, Poco X3 też dzień w dzień jest używany głównie dla yanosika w samochodzie czy na moto, ale też mam na nim między innymi apki bankowe żeby podglądać czy foka nie defraduje budżetu , i mimo braku wsparcia już od paru lat sprzęta działają poprawnie (oprócz tego że ze względu na starego androida w S3 nie ma nowych apek )i nikt jeszcze się nie włamał.
Brak wsparcia (przynajmniej u mnie) nie powoduje bólu głowy czy paniki że te wsparcie się zakończyło.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, dwarfen napisał(a):

Xiaomi 12T Pro to ciągle kozak jeśli chodzi o bebechy. Wiele nowych może mu buty lizać. Szkoda że takie sprzęty tracą wsparcie.

A jaki problem odblokować bootloader i wgrywać custom romy. Na snapdragony jest masa takich romów i pewnie będą nowe przez kilka lat..... Wgrasz sobie nowy hyperos i możesz olać czy Xiaomi daje wsparcie czy nie. Co innego mediateki te to tragedia....