Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj via OTA.
Dam znać później, jak się sprawuje.
Bez zmian regionu, standardowe wyszukanie. a18f87f977f33e6a7f93cc5d5c7f7016.jpg

Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No to jak sprawuje się Hyper OS 3 ??? U Ciebie już chodzi na "trójce" , a mi dopiero dziś wleciała wersja 2.0.208.0. Także jestem jeszcze daleko z tyłu.

Opublikowano
No to jak sprawuje się Hyper OS 3 ??? U Ciebie już chodzi na "trójce" , a mi dopiero dziś wleciała wersja 2.0.208.0. Także jestem jeszcze daleko z tyłu.
Bez uwag. Jedyne co, to czasami jakaś apka wjeżdża w tryb hyper pobór prądu i gwałtownie spada bateria. Wtedy kill w panelu baterii lub restart telefonu. I hula. Jest ok.

Wysłane z mojego SM-X716B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czyli weszło coś nowego, ale jakiś babol siedzi. Jakby było to standardem we wszystkich jakiś aktualizacjach, czy to fona czy jakiś aplikacji.  Dzięki za info i pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj też mi wleciała aktualizacja Hyper OS wersja 3.0.2.0 Czy coś ciekawego wniosła, tego jeszcze nie wiem. Jedynie zauważyłem że na ekranie głównym od dołu pokazało się okienko "wyszukiwanie" (tylko po co to potrzebne) i po ściągnięciu belki od góry niektóre ikony są kolorowe jak jasność, dane mobilne itp. A czy coś jeszcze ciekawego wniosła ta aktualizacja ? Może ktoś podpowie. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

No jednak coś zawsze zepsują. Nie chciałem tej nowej wersji, bo 2.0 była ok, ale przypadkowo sam telefon zaktualizował się do wersji 3.0. Trudno. Mam pytanie czy jest opcja powrotu do wersji 2.0 ??? Ta aktualna wersja wprowadziła dziwną sytuację, że nie można odinstalować aplikacji " telefon googla", nie wiem jak to odinstalować, nie ma takiej opcji. Czy ktoś spotkał się z tym lub wie jak to odinstalować lub powrócić do Hyper OS 2.0 ??

Telefon googla.jpg

Edytowane przez akej
Opublikowano

Adb appcontrol, tym możesz odinstalować praktycznie każdą aplikację.
Natomiast powrót do wcześniejszego romu można zrobić , trzeba mieć odblokowany BL i wgrywasz dowolną wersję romu dla swojego modelu fona za pomocą miflash. Z tym, że telefon zostanie wyczyszczony z wszelkich danych.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ale spotkałeś się z czymś takim, by normalnie z telefonu nie można było po wejściu w aplikację ją odinstalować ? Co to się z tym porobiło. Chodzi mi przede wszystkim że wcześniej korzystałem z apki "telefon googla" wersja stara 192 i tam wszystkie rozmowy były scalone, a teraz po aktualizacji do HS 3.0 wszystkie połączenia są "rozbite" i nie ma możliwości je scalić choć wersja apki stara 192 pozostała. Do starej wersji hyper os 2.0 nie będę wracał, bo to dla mnie zbyt skomplikowane.

Opublikowano

Aplikacja telefon jest apką systemową i mało która systemową da się odinstalować.
Ja mam ROM Indonezja (dialer Xiaomi) i u mnie tak to wygląda.6bcc0b5c05d73723284e49db0ea40c5b.jpg

Opublikowano

Dzięki za info. Mam tak samo "wymuś zatrzymanie" i "wyczyść dane". Ale wcześniej  na 100% było "odinstaluj aktualizację". Bo korzystałem ze starej wersji telefon googla i czasami przez pomyłką ją zaktualizowałem to była możliwość "odinstalowania aktualizacji", a tylko jechałem na starej wersji bo tam rozmowy były "scalone", a nie jak teraz rozp... czyli każda oddzielnie, do bani. Ale po przejściu przypadkowym na Hyper Os 3.0 ta opcja "odinstalowania aktualizacji" zniknęła. A co najważniejsze została mi stara wersja telefonu googla 192 (jak w załączniku), ale rozmowy już nie są scalane jak było to wcześniej (dotyczyło to tylko starszych wersji telefonu googla), bo najnowsze oczywiście nie maja scalonych rozmów, tylko każda oddzielnie. Jednym słowem nic dobrego ten HS 3.0 nie wprowadził, a jedynie zepsuł fona. W załączeniu moja wersja telefonu googla. Pozdrawiam.

Telefon googla.jpg

Opublikowano

Możliwe że aktualizacja HoS3 potraktowała APKę telefon jako pierwszy raz instalowaną i dlatego zniknęła opcja unistalu aktualizacji.
Wejdź na apkmirror i zobacz jakie są wcześniejsze wersje tej 192 i pobierz, a potem użyj adb appcontrol i odinstaluj sobie tę obecną i wrzuć starszą.

Opublikowano

To bardzo dziwne że zmiana z HS 2.0 na HS 3.0 usuwa w tej aplikacji "odinstaluj aktualizacje". Ponadto wydaje mi się, że zmiana na "wcześniejszą" wersję telefonu google nic nie zmieni, bo na tej którą miałem czyli 192 wszystko było ok i najważniejsze że rozmowy tam były "scalone". Według mnie to wszystkie złe rzeczy spowodowała aktualizacja do Hyper Os 3.0 i nie ważne jaka będzie wersja apki telefon googla "stara" czy "najnowsza". Jedynie chciałem mieć scalone rozmowy, a nie rozbite każada osobno. Pozostaje jedynie poszukać innej apki do połączeń.