Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.
Niedawno zakupiłem dwa czujniki Smart Temperature and Humidity Monitor 3 Mini. Oba działają i pokazują odczyty ale nie mogę ich dodać do aplikacji Xiaomi Home.
Po resecie czujnika  jest wykrywany przez aplikację ale aplikacja nie jest w stanie dodać czujnika.
Starsza wersja aplikacji pokazywała błąd: nie można uwierzytelnić kryteriów (-28), najnowsza wersja mówi tylko 'spróbuj ponownie" (załączam screen).
Oba czujniki zachowują się tak samo, więc zakładam że to nie ich wina. Sprawdzałem to na dwóch telefonach ale efekt jest taki sam.

Ktoś miał podobny problem? 

Może jakieś propozycje co jeszcze można zrobić?

Screenshot_2026-01-02-10-50-57-653_com.xiaomi.smarthome.jpg

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, kmasz napisał(a):

'Nie mam żadnej bramki bluetooth

Dlatego nie możesz dodać. Żeby dodać i używać czujników bluetooth w Xiaomi Home potrzebna jest jakaś bramka bluetooth mesh. Jak miałbyś sprawdzić temperaturę będąc poza zasięgiem bluetooth telefonu? Z czym niby czujnik miałby się połączyć po bluetooth? Cytat z opisu na stronie: "Dzięki integracji z aplikacją Xiaomi Home oraz synchronizacji danych przez bramkę Xiaomi Bluetooth Mesh"

Screenshot_20260106-101949.XiaomiHome.thumb.jpg.ea2d809d18eecb9176befb48361f6118.jpg

Edytowane przez FromWP
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, tak też myślałem. W instrukcji połączonej do czujnika nie jest to jednak wprost powiedziane.