Skocz do zawartości
  • 0

Ładowarka z Empika

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A dlaczego ma być niedobra? Praktycznie każda ładowarka, nawet noname, jest dobra do ładowania telefonu a tym bardziej jeśli jest od tego samego producenta co telefon.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

Oryginalna ładowarka to podstawa. Sam mam taką i używałem wiele lat. Na ładowarkach się nie oszczędza, bo potem można sobie telefon popsuć zamiennikami.

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano
Godzinę temu, marcin_poco napisał(a):

Oryginalna ładowarka to podstawa. Sam mam taką i używałem wiele lat. Na ładowarkach się nie oszczędza, bo potem można sobie telefon popsuć zamiennikami.

A co to znaczy że oryginalna?

• 0
Opublikowano

@Swift Poland
To oznacza, że ładowarki do telefonów, kupujemy tylko od producenta danego telefonu.

A to dlaczego? UE wprowadziła jakieś zakazy żeby nie używać ładowarek innych producentów niż producent danego telefonu?

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)

@Netoper

Chodzi o kompatybilność z metodami szybkiego ładowania i jakość samych podzespołów w środku. Kupisz tanią ładowarkę z np. niestabilnym napięciem pod obciążeniem, siejącą zakłóceniami czy bez zabezpieczeń. To proszenie się o kłopoty. A jak wyszukasz coś wartego uwagi, to cena jest prawie identyczna z oryginalną ładowarką producenta. Sam mam kilka tanich ładowarek z Chin. Mam też tester zasilaczy, ładowarek i pod obciążeniem sprawdzam napięcie i stabliność. Jakie było moje zdziwienie, że np. ładowarka, która miała podawać 2A, Ledwo co 1A podaje. Do tego same straty na kiepskich kablach. Tragedia. Połowę kabli i ładowarek wyrzuciłem.

Edytowane przez marcin_poco