Skocz do zawartości
  • 0

Wersje MIUI i różnice

Pytanie

Opublikowano

Jako że nie mogę odgrzebać podobnego wątku na forum z satysfakcjonującą odpowiedzią, pytam. Jak to jest z ROMami, jak ich oznaczenia (cyfry) mają się się dokładnie do tego czym one są? Na przykład polskie ROMy mają oznaczenia 5.X.XX (pomijając wersję systemu oraz wersję MIUI), a te od xiaomi.eu 6.X.X.X. Zastanawia mnie czemu nowszy android ma "niższe" oznaczenie niż KitKat i tak dalej. Proszę o wyjaśnienie + można tłumaczyć jak tłukowi, byleby zrozumiale. 

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Eh.. W sumie jesteś kolejny do odesłania do FAQ ale...

To co piszesz nie ma ze sobą związku. Miuipolska jest 5.x.x bo 5 to 2015 rok. Wersja androida jest wpisana w nazwie pliku (co nie ma znaczenia w MIUI i tak..)

Na xiaomi.eu też jest 5.x.x. Także polecam dokładniej czytać miuipolska.pl i xiaomi.eu.

Natomiast jeśli wersja ma litery np alfabetu i zaczyna się od 6 lub 7 to wtedy jest to wersja MIUI 6 lub MIUI 7. Dalsza literka np L czy K oznacza wersję androida Lolipop lub KitKat.

I to są wersje stabilne na bazie romów Xiaomi ze strony mi.com.

Wysłano z MI Note

• 0
Opublikowano

Dlatego też zapytałem o co z tym dokładnie chodzi. Gdybym wiedział, że nie ma to ze sobą związku, to bym się nawet nie kłopotał pytając. Dzięki i pozdrawiam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...