Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam pytanie, wie ktoś czy gwarancja obejmuje w całej Europie czy tylko w danym kraju w którym zakupiło się sprzęt od xioami.
Chcę kupić na prezent robota sprzątająco-myjącego w Niemczech bo tutaj mieszkam i jest na niego lepsza promocja niż w Polsce i dać w prezencie w polsce. Ale nie umiem znaleźć info czy gwarancja też będzie działać w polsce na produkty kupione w innym kraju europejskim. Oczywiście zakup jest z oficjalnego sklepu xiaomi a nie z jakieś innej strony lub sklepu. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi 

Opublikowano
W dniu 6.12.2025 o 11:49, wojtuq napisał(a):

Hej mam pytanie, wie ktoś czy gwarancja obejmuje w całej Europie czy tylko w danym kraju w którym zakupiło się sprzęt od xioami.
Chcę kupić na prezent robota sprzątająco-myjącego w Niemczech bo tutaj mieszkam i jest na niego lepsza promocja niż w Polsce i dać w prezencie w polsce. Ale nie umiem znaleźć info czy gwarancja też będzie działać w polsce na produkty kupione w innym kraju europejskim. Oczywiście zakup jest z oficjalnego sklepu xiaomi a nie z jakieś innej strony lub sklepu. 

Z góry dziękuję za odpowiedzi 

Tak powinieneś mieć gwarancję jeśli zakupisz w sklepie Xiaomi. Co innego gdyby był to reseller bo oni mogą zaopatrywać się gdzie indziej i nie zawsze ta gwarancja jest oczywista, a już jak trafisz na zwroty z Amazona (i o tym nie wiesz) to nie będziesz miał w ogóle. Mimo wszystko jeśli masz możliwość to także napisz maila do supportu Xiaomi albo nawet do CCS (sprawnie odpowiadają) podając im SN sprzętu. Większość sprzętu idzie do CCS więc jest szansa, że tam się upewnisz.

W dniu 6.12.2025 o 12:41, Kris Kinski napisał(a):

mogę Ci podać co "wypluł"  AI...zawsze to coś :-)

[bzdury AI niezwiązane z tematem...]

Uciąłem masło maślane bo AI nie jest żadnym wyznacznikiem wiedzy, tylko przepisuje wytrenowaną wiedzę, by dać ci jakąkolwiek odpowiedź, a tu potrzebujemy konkret do konkretnego przypadku.