Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje możliwość instalacji aplikacji SkyShowtime na Poco Pad.

Nie mogę zainstalować tej aplikacji gdyż nie jest dostępna w moim regionie.

Nie ma z nią problemu na wszelich Android Box'ach.

Opublikowano
4 godziny temu, Piotr Kapłon napisał(a):

Instalacja aplikacji zewnętrznych niczego nie zmieniła.

Jakich aplikacji zewnętrznych? Pobrałeś apk Skyshowtime, zainstalowałeś i nie działa, czy się nie zainstalowała?

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam miałem na myśli. Instalacja VPN czy Change My IP niczego nie zmieniła.

SkyShowtime w Sklepie Play pokazuje, że jest niedostępne w moim regionie.  Może ktoś jest w stanie podrzucić działającą instalkę aplikacji.

A może to kwestia zainstalowanego ROM w tablecie. Tablet posiada Global ROM.

Edytowane przez Piotr Kapłon
Opublikowano
24 minuty temu, Piotr Kapłon napisał(a):

Obecnie mam ROM: 2.0.205.0.VNSMIXM

Czy istnieje nieinwazyjna metoda do zmiany ROM z Global na EU?

Mam na myśli ten ROM: 2.0.206.0.VNSEUXM

Nic ci taka zamiana nie da. To praktycznie taki sam rom. Musisz zainstalować Skyshowtime z pliku pobranego np z apkmirror.com, (kolega wyżej już o tym pisał). Niestety teraz udostępniają tam wersje nie .apk tylko tzwn bundle i do instalacji z takiego pliku potrzebna jest ich aplikacja ze sklepu Play Apkmirror installer. 

Opublikowano

Aplikacja SkyShowtime została zainstalowana. Jednak nawigacja po aplikacji jest niemożliwa. Nie można niczego potwierdzić w aplikacji, gdyż ekran po wejściu w aplikację nie reaguje. Możliwe jest tylko ubicie aplikacji.  

Opublikowano

Próbowałeś innych wersji?

W jakiej jesteś lokalizacji?
Tablet jest zapięty do konta Xiaomi?
Wrzuć screen z informacji o telefonie z zakładki - szczegółowe informacje i specyfikacje

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 godzin temu, Piotr Kapłon napisał(a):

Nie można niczego potwierdzić w aplikacji, gdyż ekran po wejściu w aplikację nie reaguje.

A zainstalowałeś wersję na telefon, tablet? Może wersję na Android tv, dlatego się wywala. 

Opublikowano (edytowane)

Tablet z Ali. Global ROM. 

Czy ktoś z Was posiada ten tablet z EU ROM i może potwierdzić jak wygląda sprawa z instalacją aplikacji SkyShowtime ze sklepu Google Play. Według mojej opinii ograniczenie wynika z zainstalowanego ROM.

Tak podsumowała różnice w ROM Sztuczna Inteligencja:

Cytat

Global ROM (Globalna Wersja)

• Przeznaczenie: Sprzedawana oficjalnie poza Chinami, w tym w Amerykach, Azji (poza Chinami), Australii, na Bliskim Wschodzie i częściowo w Europie.

• Języki: Zawiera pełną gamę języków, w tym oczywiście polski.

• Aplikacje i Usługi: Korzysta z usług Google (GMS) oraz aplikacji systemowych Google. Może zawierać dodatkowe, regionalne aplikacje preinstalowane.

• Oprogramowanie i Aktualizacje: Otrzymuje oficjalne aktualizacje bezpośrednio od Xiaomi jako priorytet. Aktualizacje są wypuszczane zazwyczaj jako pierwsze dla tej wersji.

• Zgodność sieciowa: Jest optymalizowana pod kątem różnych sieci na całym świecie, ale zawsze warto sprawdzić konkretne pasma (LTE, 5G) dla swojego kraju i operatora.

• Gwarancja: Urządzenie z oficjalnym Global ROM kupione w Twoim regionie (np. w polskim sklepie) ma pełną, obowiązującą gwarancję.

EU ROM (Europejska Wersja)

• Przeznaczenie: Specjalna wersja Global ROM stworzona specjalnie dla rynku europejskiego. Często instalowana na urządzeniach sprzedawanych przez oficjalnych europejskich dystrybutorów.

• Języki: Tak jak Global ROM, zawiera wszystkie języki, w tym polski.

• Aplikacje i Usługi: Również posiada pełne usługi Google. Kluczowa różnica: Zgodnie z unijnymi przepisami, oferuje możliwość odinstalowania większości preinstalowanych aplikacji (tzw. "bloatware"). Jest też bardziej restrykcyjna w kwestii prywatności i zgodności z RODO.

• Oprogramowanie i Aktualizacje: Aktualizacje są zarządzane przez europejski oddział Xiaomi. Czasami mogą pojawić się nieco później niż dla Global ROM, ale generalnie obie wersje są aktualizowane regularnie.

• Zgodność sieciowa: Zoptymalizowana pod kątem operatorów europejskich, co teoretycznie może zapewnić lepsze wsparcie dla pasm używanych w Polsce.

• Gwarancja: Urządzenie z oficjalnym EU ROM kupione w UE ma pełną, obowiązującą gwarancję.

Podsumowanie w formie tabeli

Cecha Global ROM EU ROM (podzbiór Global ROM)
Region Cały świat (poza Chinami) Europa
Języki Pełna obsługa, w tym PL Pełna obsługa, w tym PL
Aplikacje Usługi Google, czasem więcej "bloatware" Usługi Google, możliwość usunięcia bloatware
Przepisy Ogólne przepisy globalne Dostosowana do prawa UE (RODO itp.)
Aktualizacje Często pierwsze Mogą przychodzić z małym opóźnieniem
Gwarancja Tak (przy oficjalnym zakupie) Tak (przy oficjalnym zakupie)

Na co zwrócić uwagę przy zakupie Poco Pad?

1. Unikaj Chinese ROM: Prawdziwy Chinese ROM (przeznaczony na rynek chiński) NIE MA usług Google (GMS) i może mieć ograniczenia językowe. Tego należy unikać w Europie.

2. Global ROM vs. EU ROM – która lepsza? Dla użytkownika w Polsce nie ma praktycznie żadnej znaczącej różnicy w codziennym użytkowaniu. Obie wersje są doskonałym wyborem.

• EU ROM ma technicznie lepsze dostosowanie do europejskich przepisów (możliwość usuwania aplikacji).

• Global ROM czasem może dostać aktualizację nieco szybciej.

3. Najważniejszy jest oficjalny zakup: Kupuj z zaufanego źródła, które sprzedaje oficjalne urządzenia na rynek europejski/globalny (np. polski sklep lub renomowany sklep europejski). Wtedy masz pewność, że oprogramowanie jest poprawne, a gwarancja będzie honorowana.

Wniosek: Nie musisz się specjalnie przejmować tym, czy Twój Poco Pad ma Global ROM czy EU ROM. Oba są w pełni funkcjonalne w Polsce. Kluczowe jest, aby nie był to Chinese ROM i aby urządzenie było nowe, kupione z oficjalnej dystrybucji, co zapewni Ci gwarancję i poprawne działanie.

Opublikowano

Niby się wszystko zgadza, 2.0.205.0.VNSMIXM oprogramowanie global dla PocoPad/RedmiPad Pro. 2405CPCFBG PocoPad wersja global.
Powinno wszystko śmigać.

Nie mam pomysłu co dalej.
Próbowałeś w tablecie zmienić region np na Szwajcaria, Niemcy , Francja ?
Może wylogować się z konta google i zalogować na jakimś nowo utworzonym.

Ostateczność to reset do ustawień fabrycznych, ale nie ma pewności że pomoże.

Weź jeszcze na tej stronie sprawdź sprzęt:
https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Zmieniałem region na Wielką Brytanię. Niczego to nie zmieniło. Sprawdziłem sprzęt po numerze seryjnym. Pochodzi z dystrybucji Xaiomi. Liczę, że na forum trafi się użytkownik z EU ROM i może da odpowiedź czy u niego jest możliwa instalacja aplikacji SkyShowtime. 

Poco Pad.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam Redmi Pad Pro w wersji Global zakupiony na Aliexpress.

Aplikacja SkyShowtime instaluje się normalnie ze sklepu Google Play. Załączam Screen.

Screenshot_2025-12-17-20-47-18-712_com.skyshowtime.skyshowtime.google.thumb.jpg.ab7a2351632ea76f3201e52012f23fce.jpg

Nie mam jak sprawdzić działania, bo nie mam subskrypcji na ten streaming. Tym niemniej instalacja bez problemu, uruchamia się szybko.

Moim zdaniem rozwiązaniem byłby reset urządzenia do ustawień fabrycznych. Widocznie coś się posypało w ustawieniach.

Edytowane przez WD40