Skocz do zawartości
  • 0

Automatyzacja

rm_125

Pytanie

Opublikowano

Cześć, po po trzech latach użytkowania w samsunguga wróciłem do Xiaomi. Mój obecny telefon to 14tpro. 

W Samsungu miałem opcję programowania telefonu tak że gdy telefon połączył się z radiem samochodowym automatycznie uruchamiał mi się hotspot. Chciałbym zrobić to samo w Xiaomi. 

Czy komuś udało się to zrobić próbowałem przez tagi NFC nie dało rady. Dzisiaj bawiłem się aplikacją makro droid i to samo. To samo w aplikacji automotive. 

Dzwoniłem do operatora nie ma opcji że w telefonie będę miał esima a zwykły SIM w radiu i będą działały one jednocześnie

Wiem że najłatwiej byłoby kupić kartę SIM do radia ale uobec tego operatora mam ponad 800 GB kumulacji danych.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Taka opcja jest możliwa w ramach Zaplanowanych/Zautomatyzowanych zadań w Panelu sterowania (np. w ROM-ie chińskim albo Xiaomi.eu), ale z tego co sprawdziłem na Globalu na Xiaomi 12 jest to ukryte, a Launcherem aktywności nie można uruchomić tego menu.

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Taka opcja jest możliwa w ramach Zaplanowanych/Zautomatyzowanych zadań w Panelu sterowania (np. w ROM-ie chińskim albo Xiaomi.eu), ale z tego co sprawdziłem na Globalu na Xiaomi 12 jest to ukryte, a Launcherem aktywności nie można uruchomić tego menu.

Czyli nie ma bezinwazyjnego sposobu żeby to zrobić? Xiaomi mam globala

• 0
Opublikowano
7 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Takiego którego bym kojarzył w tej chwili nie ma. Może inni coś w tej kwestii poradzą...?

Udało się macrodroid działa. ☺️

• Like 1