Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam aplikacji do chodzenia a mianowicie chodzi mi tutaj o to żeby aplikacja posiadała możliwość dodawania znajomych żeby była możliwość porównania z nimi swoich postępów i swoich osiągnięć i co najważniejsze żeby była po polsku bo niestety angielskiego nie znam szukam jak najlepszej aplikacji i żeby w przyszłości była możliwość połączenia się z zegarkiem

Opublikowano
19 godzin temu, abc00 napisał(a):

Tylko pytanie twoim zdaniem jaka apka najlepsza bo mam przykładowo Google fit i tam mi pokazuje aktualnie 4 950 kroków i to wychodzi niby2,4km A znowu Samsung health pokazuje 1901 kroków i niby wychodzi 1,51km A to jest przepaść i jeszcze mam Adidas apke na której nie pokazuje mi ilość kroków ale pokazuje 1,38km więc różnice wydaje mi się kolosalne i dlatego tutaj zapytałem i też myślę się zastanawiam nad zegarkiem jeszcze mam dylemat czy zwykły zegarek czy sportowy ale tak czy tak się zastanawiam nad kupnem

Opublikowano
55 minut temu, Licht napisał(a):
56 minut temu, Licht napisał(a):

@Szarki

Bo to widzisz, najwięcej tu zależy od precyzji samego urządzenia i dokładności oznaczania przebytego dystansu na mapie, dlatego występują tak olbrzymie rozbieżności.

Osobiście wolałbym polegać na dobrym smartwatchu, niż na telefonie.

https://www.garmin.com/en-US/c/sports-fitness/multisport-smartwatches/ To w takim razie co proponujesz i jak mam ustawić dobrą precyzję aplikacji telefonu? bo tak jak wspomniałem póki co na razie jeszcze nie mam zegarka

Opublikowano (edytowane)

Z moich doświadczeń wynika, że przy użyciu jedynie telefonu jako krokomierza, raczej precyzyjnie nie będzie.

Jeżeli masz jakąś trasę zmierzoną na pewniaka z dokładnością do załóżmy 50. metrów, to możesz wypróbować poszczególne aplikacje, która wskaże długość przebytej drogi najbliżej tej zmierzonej i pewnej, no i z niej korzystać, póki nie nabędziesz bardziej precyzyjnego narzędzia.

Edytowane przez Licht
Opublikowano
22 godziny temu, Licht napisał(a):

Z moich doświadczeń wynika, że przy użyciu jedynie telefonu jako krokomierza, raczej precyzyjnie nie będzie.

Jeżeli masz jakąś trasę zmierzoną na pewniaka z dokładnością do załóżmy 50. metrów, to możesz wypróbować poszczególne aplikacje, która wskaże długość przebytej drogi najbliżej tej zmierzonej i pewnej, no i z niej korzystać, póki nie nabędziesz bardziej precyzyjnego narzędzia. Szukam też z polecenia  jakąś apkę na chwilę przed tym jak jeszcze nie mam zegarka

Opublikowano

Nie obraź się,ale kiedy Tobie proponuje się samodzielne działanie, to Ty nadal chcesz otrzymać gotowe rozwiązanie, a to czasem wypali, a czasem jednak nie do końca. 😉

Osobiście nie uźywam tego typu aplikacji na telefon i wynika z tłumu w tym wątku, że nie tylko ja nie stosuję tego typu rozwiazań, ponieważ są nie do końca trafione, jak zresztą sam słusznie zauważyłeś.

Opublikowano

Dokładnie, nie tędy droga. Pierwsze co zrobić to chociażby kupić Mi Smart Band od Xiaomi, który nie jest jeszcze jakimś dużym wydatkiem. Potem zacząć testować aplikacje, a na dobrą sprawę można zacząć od MiFitness (Trening > Chodzenie). Każda opaska będzie lepsza od zliczania kroków telefonem i kombinowania z aplikacjami... 

Opublikowano
W dniu 30.07.2025 o 16:36, Licht napisał(a):

Nie obraź się,ale kiedy Tobie proponuje się samodzielne działanie, to Ty nadal chcesz otrzymać gotowe rozwiązanie, a to czasem wypali, a czasem jednak nie do końca. 😉

Osobiście nie uźywam tego typu aplikacji na telefon i wynika z tłumu w tym wątku, że nie tylko ja nie stosuję tego typu rozwiazań, ponieważ są nie do końca trafione, jak zresztą sam słusznie zauważyłeś.

Czyli obowiązek zakup zegarka 

W dniu 30.07.2025 o 21:18, abc00 napisał(a):

Dokładnie, nie tędy droga. Pierwsze co zrobić to chociażby kupić Mi Smart Band od Xiaomi, który nie jest jeszcze jakimś dużym wydatkiem. Potem zacząć testować aplikacje, a na dobrą sprawę można zacząć od MiFitness (Trening > Chodzenie). Każda opaska będzie lepsza od zliczania kroków telefonem i kombinowania z aplikacjami... 

Dzięki ogromne