Skocz do zawartości
  • 0

Problem z rozmowami przez słuchawki bluetooth

Pytanie

Opublikowano

Witam, 

Telefon POCO X7 pro, wszystko działa poprawnie, ale występuje problem podczas rozmów przez słuchawki, po chwili rozmówcy narzekają  że mój głos staje się niewyrażny( robotyczny) z mojej strony też słabo słyszę rozmówcę, sprawdzane na kilku modelach słuchawek więc ich wada odpada, wtedy wystarczy na sekundę przełączyć się na telefon i problem znika jednak po chwili znów wraca. Podczas słuchania muzyki na słuchawkach problem nie występuje...ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

@hugier

Jaki model słuchawek? Ja nie mam problemów na żadnym z moich 3 różnych modeli. Jak uruchamiasz bluetooth i łączysz się z słuchawkami, to jaki widzisz kodek w opisie połączenia? AAC? 

Edytowane przez marcin_poco
  • 0
Opublikowano
17 godzin temu, marcin_poco napisał(a):

@hugier

Jaki model słuchawek? Ja nie mam problemów na żadnym z moich 3 różnych modeli. Jak uruchamiasz bluetooth i łączysz się z słuchawkami, to jaki widzisz kodek w opisie połączenia? AAC? 

Używam CMF Buds pro 2 i Huawei freebuds 4 pro, a kodek widzę AAC 

19 godzin temu, Master napisał(a):

tak na szybkiego to bym zaczął od zmiany kodeka w opcjach programisty ... może coś da 🙃

Podczas rozmowy widzę kodek AAC, na jaki zmienić ? 

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, hugier napisał(a):

Z Orange 

Podobnych efektów doświadczałem w sieci Play i moim zdaniem jest to efekt nadmiernej kompresji usług głosowych.

Można zmieniać kodeki, ale z pustego i Salomon nie naleje.

Francuskie firmy stosują własne standardy usług, które nieraz przysparzają trosk.