burgerport Opublikowano 15 Lipca 2025 Opublikowano 15 Lipca 2025 (edytowane) Witam. Katowany telefon to xiaomi redmi 7a. po zastosowaniu komędy "fastboot boot twrp.img" otzymuję takie coś: Sending 'boot.img' (40002 KB) OKAY [ 1.260s] Booting FAILED (remote: 'unknown reason') fastboot: error: Command failed Nie wiem co z tym zrobić. Edytowane 15 Lipca 2025 przez burgerport
skay77 Opublikowano 15 Lipca 2025 Opublikowano 15 Lipca 2025 Chyba wpisywałem dawno fastboot boot recovery recovery.img zależy jak nazwane jestWysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
burgerport Opublikowano 15 Lipca 2025 Autor Opublikowano 15 Lipca 2025 Chyba chodziło ci o fastboot boot recovery.img albo fastboot flash recovery recovery.img, w każdym razie i tak z niewiadomych przyczyn boot nie działa a flash po restarcie nie wyświetla TWRP.
skay77 Opublikowano 15 Lipca 2025 Opublikowano 15 Lipca 2025 Sprawdzałeś md5sum może obraz się źle pobrał Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Lipca 2025 Opublikowano 15 Lipca 2025 Na grupie 7A na telegramie sugerują, aby najpierw wgrać vbmeta, czy to robiłeś? (no i tylko flash, boota nie - jak chcesz odpalić recovery to fastboot reboot recovery albo przyciski)
burgerport Opublikowano 15 Lipca 2025 Autor Opublikowano 15 Lipca 2025 Flashowałem vb meta tą komędą: fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img z https://twrp.me/xiaomi/xiaomiredmi7.html
burgerport Opublikowano 15 Lipca 2025 Autor Opublikowano 15 Lipca 2025 Okazało się że złego romu i twrp używałem. zamiast do redmi 7a to do redmi 7
Rekomendowane odpowiedzi